Słuchałam sobie jakieś 5 lat temu jednago z kazań KS.Nikosa - to były jakieś rekolekcje dla młodzieży - mój mąż wszedł do kuchni, ja mu mówię: posłuchaj jak mądrze mówi ten ksiądz. A mój mąż: no super tylko dlaczego on tak głośno krzyczy No helllloooooł to jest Nikos Jego znak firmowy
No właśnie - grek... trochę krzyczy ale teraz mniej
To były jedne z lepszych jego rekolekcji. Znamy się osobiście ale sama byłam w szoku jak mocne były dla mnie te rekolekcje. Nikosa nieraz ściągałam nie raz do moich pacjentów. Nie raz też słyszałam przez telefon, że mu się nie chce ale jechał i wtedy potem dzielił się, że był to strzał w dziesiątkę. A to że się dzieli - tak wygląda dzielenie się Słowem w Neo... Jeśli jest ksiądz z drogi to też tak się dzieli. Mówisz o sobie o tym co Cię dotyka. Ale macie rację - to pociągą i zmienia perspektywę też. Idąc do chorego i proponując księdza czy rozmowę nie idę z piedestału ja oświecona - ale ja doświadczona grzechem
To prześlę wam jeszcze krótkie świadectwo które Patryk Galewski wygłosił na koncercie upamiętniającym ks.Jana. Miałam okazję tam być.
Koncert jak najbardziej świecki i zorganizowany przez równie świeckie i "otwarte" władze naszego miasta Juka, nie daje się odtworzyć linku.
Poza tym Patryk ze swoim świadectwem o swoim nawróceeniu i o ks.Janie zdaje się często bywa gościem na różnych rekolekcjach w Swarzewie. I można też spotkać go na Helu jedząc dobry obiad w pewnej restauracji
Komentarz
Znamy się osobiście ale sama byłam w szoku jak mocne były dla mnie te rekolekcje.
Nikosa nieraz ściągałam nie raz do moich pacjentów.
Nie raz też słyszałam przez telefon, że mu się nie chce ale jechał i wtedy potem dzielił się, że był to strzał w dziesiątkę.
A to że się dzieli - tak wygląda dzielenie się Słowem w Neo...
Jeśli jest ksiądz z drogi to też tak się dzieli. Mówisz o sobie o tym co Cię dotyka.
Ale macie rację - to pociągą i zmienia perspektywę też.
Idąc do chorego i proponując księdza czy rozmowę nie idę z piedestału ja oświecona - ale ja doświadczona grzechem
Koncert jak najbardziej świecki i zorganizowany przez równie świeckie i "otwarte" władze naszego miasta
Juka, nie daje się odtworzyć linku.
Poza tym Patryk ze swoim świadectwem o swoim nawróceeniu i o ks.Janie zdaje się często bywa gościem na różnych rekolekcjach w Swarzewie. I można też spotkać go na Helu jedząc dobry obiad w pewnej restauracji