PIELĘGNIARKI, POŁOŻNE POTRZEBUJĘ POMOCY NA JUŻ!!!
ZOSTAŁO MI 2,5 GODZ. NA NAPISANIE PRACY! POMÓŻCIE
Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!
Komentarz
Jakby to było pęknięcie krocza, to bym Ci napisała. Na owrzodzeniach od żylaków, to się nie bardzo znam. Sama sobie na własnym organizmie jakoś bym poradziła. Fajne różne opatrunki są teraz dostępne. Ale umiarkowanie jestem w temacie. A @Agnicha w tym siedzi, bo pracuje z pacjentami, co mają trudne rany.
zrobie dla Ciebie co yulko zechcesz w zamian
To zolte to martwica ktora trzeba oczyscic
Poza tym widzę biofilm
Więc proponuję standart w deyznfkecji i dodatkowo Prontosan - przymoczki conajmniej na 15 min
Zaraz poszukam schematu
Na to bym polozyla Agacel Ag plus - super chlonny opatrunek alginowy ktory pochlania wilgoc i utrzmuje dobre srodowisko dla rany a na to zetuvit plus
Super byloby leczenie podcśnieniowe
Pani Krysia mnie przeraziła...
To są naprawdę dzisiejsze czasy? W Polsce?
Co ci potrzeba
Takie są rany - niewydolność żylna to nie tylko zaniedbanie to naprawdę się dzieje i nie mamy czasem zbyt dużego wpływu.
Niewydolność tętnicza jeszcze
A najbardziej ciekawe i straszne są owrzodzenia nowotworowe - które nigdy nie mają szczęśliwego zakończenia a są to ziejące rany
Tak mi to strasznie wyglądało właśnie jak zaniedbanie, albo że ten ktoś nie umie dosięgnąć do tej rany. A starszy i sam nie da rady. Bo tam wiek podany był.
Ależ mi żal ludzi z takimi chorobami.
Wyślę Ci na priv telefon. Zawsze mogę pomóc.
Dziękuję jeszcze raz.
Dodam, że wcale nie było tak łatwo u tej Pani doktor, stawiały oceny niedostateczne i czepiała się bardzo.