U mnie w rodzinie było takie głupawe powiedzonko: "Kaśka to jest w PGRze, wozi świnie na rowerze." Dobre, żeby to zdrobnienie zohydzić na do końca życia.
ja mam problem bo w moim wieku przedstawianie sie w sytuacjach nieformalnych jako Kasia wydaje mi się infantylne, Kaśka jakoś tak za młodzieżowo a Katarzyna za poważnie. Nie lubię swojego imienia.
Katarzyny! Szczerze to nie wiem czy Wam mówiłem, ale jeśli, to powtórzę. Moje ulubione imię żeńskie - bo z jednym małym wyjątkiem, to WSZYSTKIE Katarzyny jakie poznałem były albo fajne, albo bardzo fajne.
Chciałem córce tak dać na imię, ale że syna imię wybierałem ja, to Żona wybierała imię córki - no i jest Ania, nie Kasia. Jej kuzynka, córka mojej siostry miała być Ania, ale żeśmy jej "zabrali" imię (urodziła się parę miesięcy po mojej córce) i jest.. Kasia
Tak czy inaczej Katarzyny Kochane - wierzcie mi, wszystkiego Wam najlepszego z całego serca! Wiadomo że jest jedna @Katarzyna która ma w sercu moim i mojej rodziny miejsce szególne - ale życzę wszystkim forumowym błogosławieństwa i Sieneńskiej (jak to mniej znana?! my ją znamy doskonale!) i Aleksandryjskiej, i wszystkich innych świętych Katarzyn razem wziętych:)
Wszystkiego naj naj najlepszego życzę wszystkim Kasiom, a @Katarzyna Tobie (sobie) życzę, by jeszcze było nam dane spotkać się na domówce, a najlepiej porodowej z Twoim bimberkiem coby mniej bolało Marzy mi się poród z taką położna jak Ty
Komentarz
Uch Kachna - grubachna....
Szczerze to nie wiem czy Wam mówiłem, ale jeśli, to powtórzę.
Moje ulubione imię żeńskie - bo z jednym małym wyjątkiem, to WSZYSTKIE Katarzyny jakie poznałem były albo fajne, albo bardzo fajne.
Chciałem córce tak dać na imię, ale że syna imię wybierałem ja, to Żona wybierała imię córki - no i jest Ania, nie Kasia.
Jej kuzynka, córka mojej siostry miała być Ania, ale żeśmy jej "zabrali" imię (urodziła się parę miesięcy po mojej córce) i jest.. Kasia
Tak czy inaczej Katarzyny Kochane - wierzcie mi, wszystkiego Wam najlepszego z całego serca! Wiadomo że jest jedna @Katarzyna która ma w sercu moim i mojej rodziny miejsce szególne - ale życzę wszystkim forumowym błogosławieństwa i Sieneńskiej (jak to mniej znana?! my ją znamy doskonale!) i Aleksandryjskiej, i wszystkich innych świętych Katarzyn razem wziętych:)
Bożego blogoslawienstwa dla Was!
Wszystkiego Bożego dla Was dziewczyny!!!
Zdecydowanie Katarzyny, to fajne dziewczyny.
Katarzyna ze Sieny to był ktoś! Miałam szczęście zwiedzać związane z nią miejsca w Sienie, jedno z ziarenek na mojej drodze.
Niech Was Wasze patronki wspierają