Ks Blachnicki został zamordowany - ogłosił IPN

2»

Komentarz

• Wanda powiedział(a):

Pytanie czemu niemiecki lekarz Ksiedza tak wpisał, ten zator.

Agentów w Carlsbergu było wtedy wielu i to różnych służb. Lekarz wpisał zator i szybko go pochowali.
    Ale ze przy okazji ekshumacji przy przenoszeniu zwłok do Krościenka w okolicach 2000 roku nie zrobili badań to mnie zastanawia.
    Podziękował(a) 2Barbasia Ganna4
  • Ważne by tych ludzi postawić pod sąd.
    Podziękował(a) 1Wanda
  • A ten lekarz to żyje?
  • Emilia_K powiedział(a):

Agmar powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

Chyba jednak 30 lat :(((

Na pewno 30 lat tzn karalnosc bo samo dochodzenie może być prowadzone

A IPN myślę że może chcieć rozwiązać zagadkę ale wątpię czy karalność może zastosować
    Oni to badają z artykułu o zbrodni przeciwko narodowi, to się nie przedawnia. Karalność tez. Tylko trzeba by było naprawdę solidnie to udowodnić. A to może być bardzo trudne.

Ale oni kary nie wymierzają, mogą tylko sprawę skierować do sądu na podstawie swoich ustaleń?
  • ale zbrodnie przeciw narodowi sie nie przedawniają nigdy
  • edytowano marca 2023
    Nic nie zrobią. Jak Jaruzel i Kiszczak dożyją sobie dziadki spokojne starości żyjąc z grantów na szerzenie gównokracji.
  • edytowano marca 2023
    Aneczka08 powiedział(a):

ale zbrodnie przeciw narodowi sie nie przedawniają nigdy

Ok to już wiem, czyli mogą je ścigać ale kare może wymierzyć sąd bo IPN chyba nie jest organem sądowniczym? I teraz sadu w tym glowa zeby nie musial karac . Nie wierze ze faktycznie kogoś ukażą tak jak z Popieluszką ;(
  • Ksiądz męczennik, jak ks.Jerzy Popiełuszko

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik