Tylko dla pań zakręconych :)
Jak dbacie o włosy kręcone, loki, falowane, niepokorne.
Odżywki, pielęgnacja, specyfiki na ładny skręt.
Mam puszyste, z tyłu ładnie się skręcają w loki, z boku i grzywka - falują, ale nie umiem wydobyć z nich ładnego skrętu. I tym sposobem mam na głowie bałagan.
I wrażenie zaniedbania.
Zawsxe na wyjście wyciągałam je na okrągłej szczotce i przez chwilę były gładkie. Ale wystarczyło trochę wilgoci w powietrzu, drobny deszczyk, albo zwyczajnie - spociła mi się głowa przy upale - i momentalnie włosy się skręcały i każdy kosmyk żył swoim życiem.
Uznałam więc, że skoro chcą się kręcić niech się kręcą, tylko muszę im odpowiednio pomóc.
Jak sobie radzicie z nieujarzmionym włosem ?
Odżywki, pielęgnacja, specyfiki na ładny skręt.
Mam puszyste, z tyłu ładnie się skręcają w loki, z boku i grzywka - falują, ale nie umiem wydobyć z nich ładnego skrętu. I tym sposobem mam na głowie bałagan.
I wrażenie zaniedbania.
Zawsxe na wyjście wyciągałam je na okrągłej szczotce i przez chwilę były gładkie. Ale wystarczyło trochę wilgoci w powietrzu, drobny deszczyk, albo zwyczajnie - spociła mi się głowa przy upale - i momentalnie włosy się skręcały i każdy kosmyk żył swoim życiem.
Uznałam więc, że skoro chcą się kręcić niech się kręcą, tylko muszę im odpowiednio pomóc.
Jak sobie radzicie z nieujarzmionym włosem ?
Komentarz
Nieujarzmione
Nieuczesane.
Szalone.
Krem do loków mi Tosia kupiła. Trzeba uważać, by nie nałożyć za dużo.
Wcześniej miałam aktywator skrętu, był łagodniejszy.
Bo moje są pofalowane, zmierzwione i muszę pomóc im się skręcić .
Jak widzę ją na FB to faktycznie jestem pod wrażeniem
Wstaję rano, rozcieram na dłoni z wodą minimalną ilość aktywatora skrętu, przeczesuję dłonią włosy...i gotowe.
A czasami tylko samą wodą zwilżam, przywracając im jako taki ład
Aktywator jaki ?
Niestety moje włosy z wierzchu zawsze saxw gorszym stanie niż te pod spodem, normalne.