Komentarz

• Chciałam wkleić sam link do filmu i napisać własny komentarz, ale coś mi nie wyszło.
    Nie wiem, czy nie naruszam jakichś reguł :|
  • Masakra jakaś...
  • Ja nie widzę w tym nic złego. Nie chcą mieć dzieci niech nie mają.
    Podziękował(a) 1Bea
  • a obejrzałaś?

tam są dzieci przedstawione w opozycji do zwierząt. te drugie jako łatwiejsze w wychowaniu i bezproblemowe, nie to co dzieci. Przekaz jest chory bo promuje jako lepszą postawę antynatalistyczną.
    Podziękował(a) 2Agmar Rogalikowa
  • No ale wychowanie zwierzęcia jest łatwiejsze niż wychowanie dziecka :)
    Uważam, że nie każdy powinien mieć dzieci, autorzy tego filmiku na pewno nie :)

Podziękował(a) 1Bea
  • Kto nie umie wychować dziecka często nie umie również wychować zwierzęcia.
  • Katarzyna powiedział(a):

Kto nie umie wychować dziecka często nie umie również wychować zwierzęcia.

Prawda! Tylko to jednak mniej albo wcale nie szkodzi ludzkości. W najgorszym wypadku straumatyzowane zwierzę można uśpić, a straumatyzowany człowiek buja się ze swoimi demonami całe życie.
  • Gdzie uśpić! Zwierzę?!! Do psi-chologa, a terapię.
  • Niekoniecznie reklama musi być postrzegana jako zniechęcenie do dzieci. Ot przekaz.
    Nie każdy odbiera go tak samo.
    Tak, jak nie każdy powinien mieć dzieci
    Podziękował(a) 1EluniaSylwia
  • Jasne, że nie każdy powinien. I lepiej dla wszystkich jeśli niektórzy nie będą mieli.
    Problem w tym, że ci co nie chcą, i tak nie będą mieli, nawet bez oglądania takich reklam.
    Te reklamy są szkodliwe bo trafiają do młodych, kształtujących się umysłów.
    Promuje szkodliwe postawy, do tego zwyczajnie kłamie.
    Obawiam się że często trafi na podatny grunt, bo niechęć do wysiłku i chęć przeżycia lekko, łatwo i przyjemnie jest coraz powszechniejsza.
  • Czy gdybyś jako młoda kobieta zobaczyła taki filmik, to nie miałabyś dzieci?
    Wpłynąłby na Ciebie?
    Podziękował(a) 2[Usunięty użytkownik] Bea
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Czy gdybyś jako młoda kobieta zobaczyła taki filmik, to nie miałabyś dzieci?
    Wpłynąłby na Ciebie?

EluniaSylwia powiedział(a):

Czy gdybyś jako młoda kobieta zobaczyła taki filmik, to nie miałabyś dzieci?
    Wpłynąłby na Ciebie?

Jeden pewnie nie. Ale podobny przekaz płynący z wielu źródeł już tak. I o to chodzi. Filmy, reklamy, artykuły w magazynach (o strasznych porodach, o koszmarnych nocach z małym dzieckiem).
    Podziękował(a) 2Aneczka08 Ganna4
  • Właśnie zobaczyłam pierwszy odcinek serialu o ginekologu, tak okropnie pokazuje porody i ciężarne , że wymiotować się chce na samą myśl o porodzie... Film okropny, ale wpisuje się w nurt.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • edytowano stycznia 2023
    The user and all related content has been deleted.
    Podziękował(a) 2Bea EluniaSylwia
  • Taaa, wymrze ... A ile głów zryje podczas tego życia.

Podziękował(a) 3Ganna4 Rogalikowa Zuzapola
    Podziękował(a) 1Bea
  • Ja tylko nieśmiało zauważę, że patrzycie na to jako osoby 30-50 letnie, mające dzieci i pewne doświadczenie życiowe... A dzieciaki nastoletnie, dopiero wchodzące w dorosłość, które nawet w moim pokoleniu niekoniecznie spieszyły się do zostania rodzicami, zapatrzone w ekrany jak w bogów, dające się łatwo manipulować mediom społecznościowym....? Myślę że tu jest problem. Dla dorosłego, z odchowanymi dziećmi, reklama być może zabawna. Ale dla młodych... Hm...
  • No fakt. Ma być łatwo, bogato i kolorowo.
    Nie marri mnie, że ci co wierzą reklamom nie będą mieli dzieci. ;)
    Podziękował(a) 1EluniaSylwia
  • edytowano czerwca 2022
    Edit.Teraz zobaczyłam że to jest otwarta.
  • edytowano czerwca 2022
    Jw
  • edytowano czerwca 2022
    Młody człowiek jest zewsząd otoczony przekazem, że dzieci są kłopotem. Dla niego samego i dla planety. Kłopotów najlepiej nie mieć, a jak się zdarzą to się ich pozbyć.

To nie jest jedna reklama, to nie jest jeden film, jeden dowcip. To jest cały świat zachodni w ten sposób funkcjonujący.
  • I od dawna ludzie powtarzają, że dzieci można mieć, jak są pieniądze.Biedni- dzieci nie powinni mieć. Bo kogo stać na dzieci...

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik