"Wspieramy" Sowietów: kody: Sowiety: 460-469 / "Białoruś": 481 / Niemcy: 400-440 /Kaspersky

edytowano lutego 2022 w Otwarta (Wszyscy)
:mrgreen:
Oda do kropki:
.
Podziękował(a) 1Izka
«1

Komentarz

• edytowano lutego 2022
    Czas na modlitwę się skończył, pora na kody paskowe, zwłaszcza że nikt nie bojkotuje towarów z Niemiec.
  • Bliska mi osoba ma na magazynie sporo towarów, za które już zapłaciła. Jak ich nie sprzeda to zbankrutuje.
    Zakaz importu, a nie uderzanie w polskich właścicieli firm.
    Podziękował(a) 3PawelOdOli Rogalikowa Rusałka
  • edytowano lutego 2022
    IZBA REPREZENTANTÓW FLORYDY PRZYJĘŁA USTAWĘ OGRANICZAJĄCĄ SZERZENIE IDEOLOGII GENDER W SZKOŁACH
    https://www.radiomaryja.pl/informacje/izba-reprezentantow-florydy-przyjela-ustawe-ograniczajaca-szerzenie-ideologii-gender-w-szkolach/
    pawelk powiedział(a):

Bliska mi osoba ma na magazynie sporo towarów, za które już zapłaciła. Jak ich nie sprzeda to zbankrutuje.
    Zakaz importu, a nie uderzanie w polskich właścicieli firm.

zdrastwujtie

Jak wejdą Sowieci to wtedy sprzeda na pniu.
    Podziękował(a) 1kudlaty01
  • Putin nie ma monopolu na konserwatyzm, jak się cała konserwa zjedzie na Florydę to ona wreszcie zatonie.
  • Ok
    Wiem, że kropla drąży skalę
    Ale
    Czy wobec tego, że dziennie za sam przesył gazu i ropy to zdaje się 700mln dolarów? taki bojkot ma jakikolwiek sens?

• edytowano lutego 2022
    @kociara

podałem niemiecki kod

zdrastwujtie

A jak wspierasz Niemców - wolna wola, ja ich baardzo lubię, ale od nich nie kupię.
    A Ty się módl pod figurą, obaczym co masz za skórą.
    kociara powiedział(a):

Ok
    Wiem, że kropla drąży skalę
    Ale
    Czy wobec tego, że dziennie za sam przesył gazu i ropy to zdaje się 700mln dolarów? taki bojkot ma jakikolwiek sens?

Nie kula, ale ołów i wolfram.
  • Czyli nc jesteś za uderzeniem w Polską rodzinną firmę, by zemścić się na Putinie.
    Niczym w Shreku jesteś gotowy na to poświęcenie.
  • NC500 powiedział(a):

@kociara

podałem niemiecki kod

zdrastwujtie

A jak wspierasz Niemców - wolna wola, ja ich baardzo lubię, ale od nich nie kupię.
    A Ty się módl pod figurą, obaczym co masz za skórą.
    No pacz
    Tak to jest, jak się nie doczyta :D
    Założyłam, że to kolejna odsłona ", nie kupuj od ruskich"
  • A to ja też, sorry
  • edytowano lutego 2022
    .
  • Może lepiej zacząć od bojkotu Lidla, Kauflandu. Kupować w naszych sklepach, na targach bo jeszcze troszeczkę i poza Lidlami, Biedronkami i innymi obcymi sieciówkami, to już naszych sklepów prawie nie będzie. Dlaczego mamy pracować na dobrobyt innych krajów?
  • ZielonaKawa powiedział(a):

Może lepiej zacząć od bojkotu Lidla, Kauflandu. Kupować w naszych sklepach, na targach bo jeszcze troszeczkę i poza Lidlami, Biedronkami i innymi obcymi sieciówkami, to już naszych sklepów prawie nie będzie. Dlaczego mamy pracować na dobrobyt innych krajów?

Nie.
    Biedronka – sieć sklepów należąca do spółki akcyjnej Jerónimo Martins Polska (JMP), której właścicielem jest

portugalskie konsorcjum

• @NC500 Lidl. Kaufland - niemieckie. Biedronka - portugalskie. Chodzi mi nie tylko o to, by nie kupować u Niemca, ale ogólnie o robienie zakupów w sieciówkach innych niż polskie. Patrząc na to jak się panoszą na rynku, jak skutecznie wypierają inne sklepy, to ich istnienie u nas jest bardzo dużym zagrożeniem dla nas.
    Podziękował(a) 2AgaMaria kudlaty01
  • edytowano lutego 2022
    ZielonaKawa powiedział(a):

@NC500 Lidl. Kaufland - niemieckie. Biedronka - portugalskie. Chodzi mi nie tylko o to, by nie kupować u Niemca, ale ogólnie o robienie zakupów w sieciówkach innych niż polskie. Patrząc na to jak się panoszą na rynku, jak skutecznie wypierają inne sklepy, to ich istnienie u nas jest bardzo dużym zagrożeniem dla nas.

@ZielonaKawa
    Nie.
    Nie mąć wody, nic nie złowisz
    Guten Morgen
    Butem w ****ę

Bartosiak: Niemcy najbardziej by chcieli, żeby Ukraińcy przegrali
    https://www.tvp.info/

https://www.tvp.info/58742838/wojna-na-ukrainie-ekspert-niemcy-najbardziej-by-chcieli-to-tego-zeby-ukraincy-przegrali
    (...)Niemcy będą musieli podjąć decyzję. Na razie podjęły taką, jaką widzimy – nie chcą drażnić Rosji, nie zgodziły się na blokadę SWIFT-a i tak dalej – zaznaczył Jacek Bartosiak.

– Myślę, że to, czego Niemcy najbardziej by chcieli, to tego, żeby Ukraińcy przegrali. I to jak najszybciej. Wtedy mieliby problem z głowy – dodał. Ekspert zaznaczył, że wtedy Niemcy dalej prowadziliby swoją narrację, że „trzeba jednak z tą Rosją rozmawiać, żeby nie było ofiar, żeby Ukraińców humanitarnie traktowano, i że Rosja jest niezbędnym elementem gry europejskiej, nie można jej wykluczać i trzeba z nią nadal handlować”.

• Tak. Patrzę jak hurtowo przybywa w moim mieście Lidlów i Biedronek i jakie tłumy robią tam zakupy.
    Nie robienie zakupów u Niemca - to pierwsze. Drugie - to inne sieciówki.
    Koniec z mojej strony.
  • A mamy w ogóle jeszcze jakieś polskie sklepy, z polskimi towarami prowadzone przez Polaków i płacących tu podatki?
    Serio pytam
  • Sieć Dino?
    Sieć polska, ale nie wiem, jak z podatkami i produktami polskimi.
    Celują w mniejsze miejscowości, nawet wsie i jest ich całkiem sporo
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • edytowano lutego 2022
    mysikrolica powiedział(a):

Sieć Dino?
    Sieć polska, ale nie wiem, jak z podatkami i produktami polskimi.
    Celują w mniejsze miejscowości, nawet wsie i jest ich całkiem sporo

Ale czy sprzedają towar produkowany wyłącznie w oparciu o siłę roboczą polską?
    Bo nie chodzi o to, żeby wybudować sklep, którego właścicielem jest Polak.
    Ten towar, jego pochodzenie też jakby ważne
    Edit: Dino momentami to takie biedronki 25 lat temu
  • kociara powiedział(a):

A mamy w ogóle jeszcze jakieś polskie sklepy, z polskimi towarami prowadzone przez Polaków i płacących tu podatki?
    Serio pytam

Rozmywacie temat. Jest wojna.
  • Nie rozumiem Cie @NC500.
    Dobrze dziewczyny piszą, nie kupować w obcych sieciówkach, a nie tylko u Niemca nie kupować. Kupowac w PL sklepach, polskie towary. B. dobry koncept.

Tylko ja nie jestem wiarygodna jako fanką Lidla... ale bojkot miesięczny zniosę, spoko.
    Podziękował(a) 2AgaMaria Nigella
  • Nie chodzi o to, czy 100% ma być polskie. Ale właśnie o przewagę polskich i takich, które zaopatrują się w Polsce, a nie w Europie i dalej.
    Podziękował(a) 2Barbasia Nigella
  • edytowano lutego 2022
    ZielonaKawa powiedział(a):

Nie chodzi o to, czy 100% ma być polskie. Ale właśnie o przewagę polskich i takich, które zaopatrują się w Polsce, a nie w Europie i dalej.

A jakie to?
    Edit: towary polskie, produkowane w firmach z polskim kapitałem?
  • Czy mąka z Lidla jest produkowana w Polsce? Pieczywo - pamiętam, jak widziałam na pudełku, mrożone bułki produkowane w Czechach. Słodycze - w dużej mierze są polskie? Przecież nie chodzi o 100% cukru w cukrze. Ale może ja się słabo znam, bo w Lidlu byłam kilka lat temu.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Polo jest chyba polski.
  • edytowano lutego 2022
    wiesia powiedział(a):

Nie rozumiem Cie @NC500.
    Dobrze dziewczyny piszą, nie kupować w obcych sieciówkach, a nie tylko u Niemca nie kupować. Kupowac w PL sklepach, polskie towary. B. dobry koncept.

Tylko ja nie jestem wiarygodna jako fanką Lidla... ale bojkot miesięczny zniosę, spoko.

Racja, nic nie rozumiesz. Nic na to nie poradzę. Jest wojna. Możesz zaklinać rzeczywistość, ale to nie pomoże. Idź do Biedronki i wesprzyj Portugalczyków.
    Carrefour (wym. francuska /kaʁfuʁ/, wym. polska /karˈfur/) – francuska spółka akcyjna, posiadająca sieć hipermarketów i supermarketów, powstała we Francji w 1960 roku. Pierwszy supermarket należący do rodzin Marcela Fourniera i Louisa Defforeya otwarto w Annecy we Francji w 1960 roku[6]. Został wybudowany przy skrzyżowaniu 5 ulic i stąd nazwa Carrefour – co oznacza w języku francuskim „skrzyżowanie”.
  • Ale po co mam wspierać Portugalczyków jeśli na przeciwko Biedry w mojej wsi jest Dino, a dalej delikatesy z polskim kapitałem?
    Nie rozumiem, czy można mi bez sarkazmu wytłumaczyć dlaczego nie mogę zostawić kasy polskim przedsiębiorstwom miast portugalskim?

Lata temu powinnam rzucić w cholere tego Lidla, ale nie na rzecz bałaganiarskiej Biedry z półgodzinnymi kolejkami do kasy.
  • Z bojkotwow na pewno warto omijać stacje Amic. Austriackie słupy, rosyjskie interesy.

Dużo wódki jest w ruskich rękach, ale tu trzeba uważać by nie wylać dziecka z kąpielą, bo nasz MASPEX miał w 2022 przejąć o ile pamiętam Żytniówke, Soplicę i Bolsa.

Nokiany, obecnie największą fabryka w Petersburgu.
    Trzeba sprawdzić przed zakupem, bo mieli przenosić do Skandynawii.

Pisali by cywile węgla z Rosji nie kupowali. Niby tańszy, podobno gorszy.

Tyle pamiętam, oprócz popularnego softu antywirowego + telegrama, reszta graczy raczej niszową.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Portugalczycy i Francuzi mogą wyciąć konkurencję.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik