Szukam specjalisty od stron www

Potrzebuje stworzyć stronę www dla mojej firmy. Chętnie dam zarobić komuś znajomemu, kto się na tym dobrze zna i zechciałby dla mnie taką stronę wykonać. Obawiam się, że musi być dość niestandardowa, więc pewnie robota będzie upierdliwa dość i będzie wymagała sporo kontaktu ze mną.
Jestem wypłacalna.
Jest tu ktoś taki? A może czyjeś dziecko zajmuje się taką działalnością?

Komentarz

• Hm. Ja stworzyłam i prowadzę stronę na WordPressie. ALE jest beznadziejna, bo nie mam zupełnie zdolności graficznych i mnie technikalia związane z tym przerosły :(.

Gdybyś jednak miała już zrobioną - na WP - to umiem wprowadzać bez problemu nowe treści.

No i Ci podbijam wątek ;).
  • Grafika mam. Potrzebuję specjalisty od bebechów, który mi to zaprogramuje tak, żeby działało sprawnie. A także, który pomoże mi ogarnąć zagadnienia związane z zakupem domeny i miejsca na serwerze. Będę też potrzebowała mieć miejsca szyfrowane, bo będą zawierać dane wrażliwe. Też się na tym nie znam.
    Podziękował(a) 1Rien
  • wprowadzanie treści w WP to pikuś.
    zrobienie tez nie ejest jakoś trudne, ale tu ma być niestandardowe, czyli co niestandardowego ma być? Bo do tego to już fachman potrzebny
  • https://www.facebook.com/groups/835320666974655 a jakbyś sobie sama przejrzała moduły w grupie "Stronę sobie robię"? Na podstawie tego postawiłam swoją, a jestem tylko polonistką ;)

Tam jest też o domenie i serwerze.

Z tym że u mnie nie ma nic szyfrowanego.
  • Zakup domeny i miejsca - to najbanalniejsze chyba. Szyfrowanie gwarantujesz przy umowie z tymi, u których wykupujesz miejsce. Sporo już zapomniałam...

Miałam wykupiony fajny kurs w temacie. Na kiedy to wszystko potrzebujesz? Już?
  • edytowano lutego 2022
    Szczerze mówiąc, to mam na to kasę, a nie mam ani czasu, ani chęci, żeby się z tym mierzyć.
    Co potrzebuję mieć na stronie:
    1. Informacje ogólne o tym, kim jestem, co robię, z kim współpracuję.
    2. Dział z artykułami dotyczącymi obszarów mojej pracy - np. jak się przygotować do porodu domowego, co spakować do torby do szpitala itp. Może jakiś rodzaj Q&A
    3. Chętnie jakiś dział z historiami porodowymi napisanymi przez moje klientki.
    4. Kontakt
    5. Formularz zgłoszeniowy dla osób zainteresowanych współpracą (zawierający dane wrażliwe, w tym dane medyczne)
    6. Forum dyskusyjne z częścią ogólną oraz z częścią ukrytą tylko dla położnych.

Może jeszcze coś, ale jeszcze mi nie przyszło do głowy co.

Potrzebuję na wtedy, kiedy będzie gotowe. Firma rusza od 02.03, ale i bez strony www na brak klientek nie narzekam. Strona mogłaby mi ułatwić życie.
    Podziękował(a) 2Nigella wiesia
  • Większość rzeczy jest dość prosta, zrobi to osoba kumata w Wordpress. Szyfrowanie kupujesz z domena i serwerem, też żaden problem. Polecam home.pl, bo stabilny.
    Problem z danymi wrażliwymi.
    Jeżeli to formularz, który idzie po wypełnieniu na maila, to pół biedy.
    Jeżeli chcesz to trzymać w bazie na serwerze, trzeba mieć pewność, że nie ma luk. Żebyś spala w miarę spokojnie, że ktoś tego nie wykradnie i nie będzie cię szantażował.
    W obu przypadkach musisz mieć procedury rodo.

• Część idzie do mnie mailem (formularz), część ma być na serwerze (rejestr, informacje dla położnych współpracujących, archiwum).
  • Podziękował(a) 1Bea
  • @Katarzyna wywołaj mnie jutro tutaj w wątku. Prześlę Ci namiary na rewelacyjnych ludzi od www.
    Podziękował(a) 3Katarzyna Rien Rusałka
  • MleMle
    edytowano lutego 2022
    Po kilku latach korzystania z home.pl (obsługiwałam konta klientów oraz z mojej etatowej pracy) sama założyłam sobie na bho.pl i klientom od tego czasu polecam. Dużo taniej i sprawniejszy kontakt. Home to gigant ze wszystkimi konsekwencjami. Bho polecił mi dobry informatyk. Jeśli zdecydujesz się na promocję w home, sprawdź od razu cenę odnowienia - miewają dobre ceny na początek, żeby złapać klienta, a potem mało komu chce się przenosić stronę.
    Podziękował(a) 1Katarzyna
  • Fajne wielodzietne chłopaki, z którymi miałam kontakt przy okazji strony 3 plus: https://a.net.pl/.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik