Jaki / Jaką ... kupić droga Redakcjo?
Często gęsto szukając czegoś chcemy wesprzeć się doswiadczeniem innych rodzin. Temu ma służyć ten wątek by nie trzeba było nowego tworzyć o byle drobiazg.
Ja zacznę od zupełnego drobiazgu, jednak kupując pierwszy z brzegu się nacięłam.
Ściągaczka do szyby prysznica (płaskiej). Taka najzwyklejsza do ściągnięcia kropel po wzięciu prysznica. Jedna moja zbiera dobrze tylko na środku. Boki słabo. Druga zbiera bdb ale ma metalową oprawkę trzymającą ten pasek gumy i mniej uważny użytkownik może porysować szybę.
Ma ktoś sprawdzoną?
Bo nie chce mi się kolejnej w ciemno kupować, a skoro udało mi się domowników przekonać do używania po każdym myciu się, to wolę im skuteczny i bezpieczny sprzęt zapewnić.
Ja zacznę od zupełnego drobiazgu, jednak kupując pierwszy z brzegu się nacięłam.
Ściągaczka do szyby prysznica (płaskiej). Taka najzwyklejsza do ściągnięcia kropel po wzięciu prysznica. Jedna moja zbiera dobrze tylko na środku. Boki słabo. Druga zbiera bdb ale ma metalową oprawkę trzymającą ten pasek gumy i mniej uważny użytkownik może porysować szybę.
Ma ktoś sprawdzoną?
Bo nie chce mi się kolejnej w ciemno kupować, a skoro udało mi się domowników przekonać do używania po każdym myciu się, to wolę im skuteczny i bezpieczny sprzęt zapewnić.
Komentarz
Obawiam się, że będę musiała kupić
O, taka:
https://www.tescomapolska.pl/wyciskacz-do-czosnku-presto?gclid=EAIaIQobChMIi_CewNqE9AIVfwWiAx3D2wMcEAQYASABEgKHNvD_BwE
Psuł się 2x wyłącznik. Co chcesz wiedzieć?
https://allegro.pl/oferta/sciagaczka-do-kabin-prysznicowych-lustra-leifheit-11109809429?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=ZmUxZjVjNTMtYThlMy00NjE2LWExYzEtMmI0M2NhYzZiMDk5AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=9cc627f7-7405-47bd-9b0f-195c5a0c97ba
Ja moją mam już z 7 lat. Nic sie nie zmieniła od nowości. Myta regularnie w zmywarce.
Ta nasza ma silnik, pędzi 20km/h. Elektronika jest potrzebna głównie żeby zadać prędkość i ustawić pochył. Oczywiście są jakieś tam programy, ale my z tego nie korzystamy, po prostu się biegnie i zmienia kliknieciami prędkość.
Te proste tego nie mają, z drugiej str. rozumiem, że to jest do reha... 20km/h nikt nie bedzie na tym biegał, no i siłą mieśni będzie rozpędzane, czyli krzywdy sobie nie zrobisz jak masz tej siły np. za mało. Pytanie czy rozpędzisz, tak żeby było komfortowo.
I na plus: młodsze dzieci też mniej narażone. Nasze to już różne głupoty robiły, jakieś upadki, otarcia, bo jednak prędkość wynika z ustawienia ręcznego, a nie to co sama wybiegasz.
Nigdy nie korzystałam z mechanicznej. Mąż, też nie, ale mówi, że chyba by wolał na spacer bo przy okazji dotlenienie jest. Tylko na reha my się nie znamy, wiemy tylko że jak chcesz biegać w domu albo szybko iść to okno trzeba otworzyć, bo raz że pot, ciepło i lepiej się oddycha/sapie. Z drugiej str. na spacer też nie pójdziesz na wsi o każdej porze i w każdej pogodzie i tu bieżnia robi robotę.
Sama to praktykuje ostatnio: puszczam jakieś TV edukacyjne typu Było sobie życie, biegnę i patrzę z dzieciakami. Są powiedzmy pod opieką, nie musze ich zostawiać samych w domu, żeby trenować.
Wioślarz jest na liście marzeń, bo się wydaje uzupełnieniem dodatkowo nieco siłowym. Ale tu też odpływamy na tematy o których nie mam pojęcia.
Zdrówka @Bea...!
A i jak się kończyć bedzie to śmierdzi więc tak dzień dwa dni wcześniej wylapujesz że zaraz się skończy
A butle gdzie najlepiej kupić? Mozna tam gdzie nabijają, czy tam sie juz z własną przyjeżdża? Taka na miesiąc/dwa to jaka duża jest? Bo widzę 11kg a potem 33kg. Nic mi to nie mówi.
A i w kuchence trzeba sprawdzić dysze jakie są bo jak od gazu ziemnego to trzeba zmienić. Jeśli do tej pory gotowalas na indukcji to na gazie będzie dużo dłużej
Aha i jeszvze albo piszą propan , albo propan-butan. To zalezy tylko czym nabijesz, czy inne butle są?
Dwa razy gotowalam i za kazdym razem była potrzeba wymienić butlę
Jaka to specjalna kuchnia? Jest jakiś zwykły kilkunastoletni Mastercook czy coś takiego. Był podłączony do gazu z sieci. To nie da się do butli podłączyć?
Są inne dysze