Zakupy, promocje - pytania i polecajki
Nie wiem, czy taki temat był, nie widzę w każdym razie, więc zaczynam zapytaniem o duże opakowania proszków do prania. Przy 6 osobowej rodzinie to już nie jest śmieszne. Macie coś do polecenia? On-line?
Komentarz
A jakby ktoś chciał make online to że smartem na allegro z darmowa dostawa - polecam Młyn Milltex i make łowicka. Zamawiam te opakowania po 10kg, wszystko przywozi kurier pod dom. Bakalie i pestki też mają świetne.
ale jak był okres mocnego przycięcia pasem to kupowałam bryze do kolorów płyn od goscia na allegro niemchem czy jakoś tak, wiem ze było dużo taniej niż np w tesco
Teraz piorę w płynie eko- zaczęło się z powodu oczyszczalni, ale w międzyczasie dojrzałam do tego ze względu na nasze zdrowie. Dlatego też zrezygnowałam (z bólem) z płynów do płukania. Sporo testowałam, i eko nie są tak dobre jak niemiecka chemia, ale cóż. Używam Gron Balance do kolorów. Przy białych (to zazwyczaj jedno pranie w tygodniu) wróciłam do zwykłych, bo nie ma porównania w szarzeniu. Z tej samej firmy kostki do zmywarki. Oczywiście wszystko przez Allegro i Smart.
W ogóle niemiecka chemia to jest sztosik. Tak jak niemiecka nutella - mniej cukru, więcej orzechów chyba zapytam Taty, czy mi nie przywiezie następnym razem
Potrzebuję łóżka 140x200 z otwieranym pojemnikiem na pościel. Zaskoczyła mnie cena najprostszych drewnianych, gdy tapicerowane (z płyt w środku) są i za śmieszne pieniądze.
Ale łóżko ma mieć solidną konstrukcję, więc jak trzeba to dopłacę - tylko, do czego warto?
1. Czy przy podnoszonym mechanizmie stelaż powinien być metalowy? Większość jest drewniana, za dopłatą metal.
2. Czy sosna jest wystarczająco mocnym materiałem przy takim łóżku (nie wydaje mi się)?
3. Czy brzoza jest sporo słabsza od buka, czy jest na tyle twarda, że spokojnie da radę?
Estetyka nie jest istotna, ma być najprostsze bez zagłówków itp., bo i tak ma na nie inny plan.
Gdyby było jakieś solidne tapicerowane, to też chętnie się dowiem. Byle nie miało zagłówka (musi być z 4 stron takie samo. Na zamówienie zazwyczaj nie chcą takich zmian robić).
Ktoś ma takie drewniane solidne łóżko? Może @Odrobinka coś wie od strony fachowej?
Jedne z niewielu mebli, które mamy od nowości. Raz wymienialiśmy materace. Całe drewniane, sosna, podnoszone i ogromny pojemnik na pościel.
Nic się z tymi łóżkami nie dzieje, firma Gowin, dopłacaliśmy za siłowniki do skrzyni, bo standardowo były z wysuwaną szufladą.
@Agmar no właśnie, ale co to znaczy z lepszych materiałów? Jakie drewno? Jakie grubości desek są potrzebne, siłowniki? Ja nie mam sprawdzonego stolarza. Kilkadziesiąt km od mnie jest stolarskie zagłębie, gdzie jest pewnie że 100 firm wykonujących każdy rodzaj mebli. Ale jak wszędzie - rozstrzał jakościowy jest tam ogromny, i wyższa cena niczego nie gwarantuje.
Stąd wolałabym konkretny produkt sprawdzonej marki. A że wymagania estetyczne ze względu na chęć przeróbki mam minimalistyczne, to tym trudniej znaleźć dobry produkt.
Gdyby mnie bylo stać to bym gros mebli z brzozy kupiła.
Wiem, że brzoza jest twarda, ale w sumie nic z niej nie miałam i nie wiem, jak się sprawdzi. Sosna wiadomo, że miękka (choć moi rodzice mają podłogi sosnowe w domu już 21 lat, a wyglądają jak spod igły. Lakier jakby wczoraj położony. Ale to nie dla mnie takie życie )
Cena za najprostsze łóżko mnie niemile zaskoczyła, ale widzę, że trzeba dopłacić do brzozy. Żółknięcie bez znaczenia, bo ono i tak zostanie przerobione. Czekam jeszcze na wycenę tych poleconych przez Ciebie, bo - nie uwierzysz - z całego Allegro już wcześniej napisałam do nich jedynych! Sama z siebie A Ty mi ich właśnie polecasz!
Na wymianę mebli perspektyw nie mam, ale i w sumie potrzeb, więc zostaje przy mojej płycie...