Dobry Ksiądz.
Na jednej grupie ja FB, ludzie mieli się umacniać duchowo, ostatecznie skończyło się na tym, że hejtowali wszystko prawie od góry do dołu w kościele, linkowali sobie filmiki i komentowali jaki to zły ksiądz. Już mnie tam nie ma, ale jak jeszcze byłam to próbowałam odwrócić tą sytuację, i założyłam właśnie wątek pt dobry Ksiądz w którym namawiałam do pokazywania , zwykłych dobrych księży , bo jest ich wielu. Pomysł się nie przyjął, ludzie tam bardziej ufali księżom głoszącym w internecie , niż tym których spotykali na co dzień .
Myślę tu jest dobre miejsce na taki wątek.
Na początek wybitny ale nie wszystkim znany .
Ks. Lucjan Szczepaniak.
Nikt nigdy nie zyskał tak szybko i tak wielkiego mojego szacunku. To ksiądz kapelan uniwersyteckiego szpitala dziecięcego Prokocim. Od 1995 towarzyszy chorym i umierającym dzieciom i ich rodzinom.
Umarło przy niej kilka tysięcy dzieci, w szpitalu chrzci , bierzmuje udziela ślubów rodzicom. Jest świadkiem ogromnych cudów i wielkich dramatów.
Był lekarzem ale porzucił medycynę , został księdzem i powrócił do szpitala jako kapelan, razem z siostrą Bożeną Leszczyńską poświęcili swoje życie chorym dzieciom.
Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to święty człowiek, tak jak i siostra.
W linku poniżej , jest stroną kapelani szpitala.
Od niedawna ksiądz publikuje tam swoje kazania, polecam.
W zakładce Lucjan Szczepaniak , są publikacje naukowe księdza i tomiki wierszy.
Uwaga przy wierszach się ryczy.
http://kapelania-usd.com/
Ps. @ryjek007 chodź tu.
Ps2 . Zapraszam was do pokazywania sylwetek innych mniej znanych księży.
Myślę tu jest dobre miejsce na taki wątek.
Na początek wybitny ale nie wszystkim znany .
Ks. Lucjan Szczepaniak.
Nikt nigdy nie zyskał tak szybko i tak wielkiego mojego szacunku. To ksiądz kapelan uniwersyteckiego szpitala dziecięcego Prokocim. Od 1995 towarzyszy chorym i umierającym dzieciom i ich rodzinom.
Umarło przy niej kilka tysięcy dzieci, w szpitalu chrzci , bierzmuje udziela ślubów rodzicom. Jest świadkiem ogromnych cudów i wielkich dramatów.
Był lekarzem ale porzucił medycynę , został księdzem i powrócił do szpitala jako kapelan, razem z siostrą Bożeną Leszczyńską poświęcili swoje życie chorym dzieciom.
Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to święty człowiek, tak jak i siostra.
W linku poniżej , jest stroną kapelani szpitala.
Od niedawna ksiądz publikuje tam swoje kazania, polecam.
W zakładce Lucjan Szczepaniak , są publikacje naukowe księdza i tomiki wierszy.
Uwaga przy wierszach się ryczy.
http://kapelania-usd.com/
Ps. @ryjek007 chodź tu.
Ps2 . Zapraszam was do pokazywania sylwetek innych mniej znanych księży.
Komentarz
Tyle mogę o nim powiedzieć. Znam osobiście, rozmawiałam z nim i uczestniczyłam w spotkaniach oazowych, które prowadził.
Jak ktoś coś więcej chce o nim wiedzieć , to może odnaleźć go w necie.