Światowy spisek
Nie wiedziałam jak zatytułować wątek
Zaciekawiła mnie Wasza (niektórych) nieufność do urządzeń mobilnych. Rozumiem, że za ich pomocą "oni" mogą zdobyć informacje o tym gdzie bywam, co kupuję, gdzie pracuję itd.
Ok.
I co?
Co "oni" zrobią z wiedzą, że dzisiaj rano kupiłam 2 paczki kiełbasy...?
Chciałabym zrozumieć, gdzie to zagrożenie, bo dla mnie na ten moment to zupełnie nieistotne, że ktoś ma o mnie taką właśnie wiedzę.
Zaciekawiła mnie Wasza (niektórych) nieufność do urządzeń mobilnych. Rozumiem, że za ich pomocą "oni" mogą zdobyć informacje o tym gdzie bywam, co kupuję, gdzie pracuję itd.
Ok.
I co?
Co "oni" zrobią z wiedzą, że dzisiaj rano kupiłam 2 paczki kiełbasy...?
Chciałabym zrozumieć, gdzie to zagrożenie, bo dla mnie na ten moment to zupełnie nieistotne, że ktoś ma o mnie taką właśnie wiedzę.
Komentarz
A personalizowane reklamy to jeden z lepszych wynalazków dla mnie. Mówię z telefonem w kieszeni do znajomej, że szukam dla syna zielonej bawełnianej czapki i po kilku sekundach wyskakują mi gdzieś na stronach czy fb reklamy sklepów z takimi czapkami . Ile czasu mi to zaoszczędzilo, dziękuję globalny szpiegowski spisku
Ostatnio wraca reklama kubeczka menstruacyjnego. W końcu kupie
Choć dla wielu informacja o sprawdzaniu wysyłanych na Messengerze treści jest bulwersująca, nie jest to ani odosobniona w świecie technologii praktyka, ani coś, czego do końca nie można by było zrozumieć.
Po drugie może myślicie, że normalny, uczciwy obywatel nie ma czego się obawiać, bo system ściga tylko przestępców/bandytów? Hmm...
A zauważyliście, że definicja pojęcia "normalny" coraz szybciej się zmienia?
Nie musisz robić NIC złego, by pewnego dnia dowiedzieć się, że jesteś wrogiem systemu - a wtedy "bezużyteczne informacje" nabiorą wielkiego znaczenia...
Matrix Cię ma...
FB czyta prywatną korespondencję. FB czyta prywatną korespondencję. FB czyta prywatną korespondencję.
Szukają treści rasistowskich. Ale kto i jak definiuje rasizm? I czy ta definicja jest stała czy ciągle się zmienia?
https://youtu.be/ep8hGoyGw50
A co do FB to już wychodzi z użycia, przynajmniej wśród młodych.