wnętrza
Wreszcie doszliśmy do etapu wykańczania poddasza. Wiele mam przemyślane, ale zacięłam się częściowo na płytkach w łazience. Zależy mi, żeby prosto, klasycznie i estetycznie. Z łazienki generalnie będą korzystać dzieci.
Łazienka ma lekki skos, jest mała ma wymiar 1,30m x 2,80m + prysznic z boku 90x90cm.
Brodzik jest czarny. Bateria prysznicowa czarna.
Umywalka z szafką są białe, uchwyty i kran czarne.
WC białe, przycisk czarny.
Nie wiem jakie płytki na podłogę i ściany.
Straciłam trochę przekonanie do czarnego brodzika, bo może będzie za ciemno?
Na ścianę nie mam pomysłu.
Na podłogę myślałam o takich:

Łazienka ma lekki skos, jest mała ma wymiar 1,30m x 2,80m + prysznic z boku 90x90cm.
Brodzik jest czarny. Bateria prysznicowa czarna.
Umywalka z szafką są białe, uchwyty i kran czarne.
WC białe, przycisk czarny.
Nie wiem jakie płytki na podłogę i ściany.
Straciłam trochę przekonanie do czarnego brodzika, bo może będzie za ciemno?
Na ścianę nie mam pomysłu.
Na podłogę myślałam o takich:

Komentarz
Jasna podłoga powiększa optycznie pomieszczenie. Poszłabym w klasykę, prostotę i elegancję. Nie za dużo wzorków.
Poradzić można, jasna sprawa. Nauczyłam się jednak, że dziś kupuje modne i b.drogie a za 2 lata już inny trend będzie panował, i to, za co zapłaciłam dziś fortune, za krótki czas będzie kosztowało o połowę mniej. A płytek nie zmieniasz co kilka lat chyba, tak jak kolor ścian.
Tak.jam @Rejczel pisze.
Pójść w klasykę.
Mnie się bardzo podobają wzorzyste płytki na podłodze. Przepięknie przełamują całość, jak reszta jest stonowana.
Pierwsze słyszę, ale to musi być straszne.
W zeszłym roku z takich korzystałam, były przy prysznicu. Na podłodze drewnopodobne, a na pozostałych ścianach białe.
Tu jeszcze inne w podobnym stylu.
Dałabym na podłogę którekolwiek z tych w pierwszym poście, a na ścianę proste białe. Może nawet nie na wszystkie ściany, część można zostawić bez płytek. Zależy jaki układ.
Ściany białe, u nas wszędzie białe
A jeśli płytki na podłodze będą z wzorkami + mam czarny brodzik to jakie płytki na ściany w prysznicu?
Ściany są do obłożenia trzy, czwarta to będą szklane drzwi.
Nie umiem tego dobrać.