Zgłoszenia Maja jednak sens Czasem gość zrobi błąd Kilka lat temu podobna sytuacja skończyła się rozbiciem takiej grupy na Pomorzu Mój gość miał podobny schemat
To jeszcze ja z pytaniem o pościel. Córki znalazły na allegro komplety poszewek dla siebie, producent pisze, że to wysokogatunkowa bawełna gruba. Pisze także, że prać w 40stopniach. Koszt 2czesciowego zestawu to 80zl. Czy to jest coś warte? Dziwi mnie te 40st...
Ściany są z kartongipsu, pomalowane duluksem, z którym mam doświadczenie takie, że jak się maluje ponownie, to wcześniejsza warstwa lubi się marszczyć i przyklejać do wałka. Powstają nierówności i dodatkowa robota.
Dekorala ceramiczne są do dupy, jeśli chodzi o ciemne kolory. Palcem można po nich rysować, bo zostają białe ślady. Oczywiście, schodzi pod ściereczką, ale na codzień bardzo uciążliwe.
@Skatarzyna ja bym pomalowała najpierw gruntem. Za każdym KAZDYM razem jak chce zaoszczędzić czasu i nie gruntuję gorszej farby to żałuję. Zawsze mi jakieś kwiatki wyskoczą.
Polecam magnata ceramicznego, z tym, że jest drogi. Nuale coś za coś. Ładnie kryje, czasem już i jedna warstwa wystarczy, kolory nasycone, odpowiednią ilość pigmentu. I ZMYWALNA.
Dulux jest chyba lateksowy. Aby ta pierwsza warstwa nie reagowała to warto pomalować pomiędzy farbą gruntującą do farb lateksowych np. śnieżka farbą gruntującą. Wtedy też łatwo zmienić kolor z ciemnego na jasny. Tyko trzeba sprawdzić czy gruntującą jest do lateksowych czy do klasycznych. Ostatnio tak przemalowywałam beckersy błękitny i groszkowy na biało. Wyszło super a bałam się czy skrobać nie będzie konieczności...
Beckers tez zmywalna, Magnata mi pan w Castoramie odradzał, że bardzo ciężko równo pomalować, ślady pędzla straszne, czy wałka. Ale nie wnikałam, czy to prawda.
Ja w ogóle muszę przemalować sypialnię, bo się okazało, że wybrałam zły kolor.. mąż tylko się załamał, bo dopiero co malowane, ale już 5 miesiąc leci i nie mogę znieść tego koloru.
Komentarz
Czasem gość zrobi błąd
Kilka lat temu podobna sytuacja skończyła się rozbiciem takiej grupy na Pomorzu
Mój gość miał podobny schemat
Ściany są z kartongipsu, pomalowane duluksem, z którym mam doświadczenie takie, że jak się maluje ponownie, to wcześniejsza warstwa lubi się marszczyć i przyklejać do wałka. Powstają nierówności i dodatkowa robota.
w domu.
Polecam magnata ceramicznego, z tym, że jest drogi. Nuale coś za coś. Ładnie kryje, czasem już i jedna warstwa wystarczy, kolory nasycone, odpowiednią ilość pigmentu. I ZMYWALNA.
Tyko trzeba sprawdzić czy gruntującą jest do lateksowych czy do klasycznych.
Ostatnio tak przemalowywałam beckersy błękitny i groszkowy na biało. Wyszło super a bałam się czy skrobać nie będzie konieczności...
Wcześniej była tikurilla.