Epilacja laserowa

Mam pytanie. Moja córka zastanawia się nad epilacją laserową i jest prawie zdecydowana, ale nie wiemy za bardzo czy jest ona bezpieczna- np. czy zabiegi nie prowadzą do nowotworu czy innych efektów ubocznych. Możecie coś doradzić?:)

Komentarz

• Byłam na dwóch zabiegach, potem przerwa bo lato i słońce ale teraz mam jeszcze gorzej niż przed... może przypadek a może jednak musowo cały cykl zrobic bez przerw. Na pewno bolące to jest. Mi się po 2 zabiegu porobiły okropne stany zapalne na buzi i podbródku ale ja mam bardzo wrażliwa skórę bo mojej siostrze poza zaczerwieniami i opuchnięciem przez kilka dni nic nie bylo
    Podziękował(a) 1asia_ch
  • Robiłam tylko pachy Ok 11 lat temu. Tylko lekie zaczerwienienia i potem Ok. Też słyszałam o nowotworach. U mnie na razie jest ok. Polecam.
    Podziękował(a) 1asia_ch
  • Chyba depilacja ?
    Podziękował(a) 1Aniuszka
  • Ja robiłam jakieś 20 lat temu nogi, od kolan w dół. Włosów jest dużo mniej, ale nie jest tak, że w ogóle ich nie ma. I, z tego, co pamiętam, jeśli włoski są ciemne, to są większe szanse powodzenia.
    Nie słyszałam, żeby to było niebezpieczne. Mama-lekarz mnie wówczas zachęciła.
    Podziękował(a) 1asia_ch
  • edytowano 6 września
    Nowotwory to od promieniowania, nie od światła czy ciepła. Laser nie wywołuje raka, może co najwyżej oparzyć.
    (...)epilacja działa głębiej, bo usuwa włos na zawsze, wraz z cebulką i mieszkiem włosowym. Domowymi metodami nie osiągniemy takiego efektu. Minusem depilacji jest często podrażniona skóra, efekt truskawkowych nóg, czyli pojawienie się czerwonych kropeczek na skórze.
  • agatak powiedział(a):

Chyba depilacja ?

Teraz ponoć modne jest nazywanie tego epilacją.
  • asia_ch powiedział(a):

Mam pytanie. Moja córka zastanawia się nad epilacją laserową i jest prawie zdecydowana, ale nie wiemy za bardzo czy jest ona bezpieczna- np. czy zabiegi nie prowadzą do nowotworu czy innych efektów ubocznych. Możecie coś doradzić?:)

Ja @asia_ch niezmiennie jestem fanką Philips Lumea. Myślę, że efekt jest taki sam.
    Podziękował(a) 2asia_ch NC500

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik