Kino domowe

Za czasów gdy jeszcze nie byliśmy rodzicami, znajomi wielodzietni bardzo polecali nam kino w domu - wygoda, ekonomia.
Teraz śmiało możemy powiedzieć, że oglądanie filmów w domowych pieleszach to jedna z naszych ulubionych rozrywek :)
Z dziećmi, bez dzieci.
Czy Wy też tak macie? :)

Komentarz

• Niestety po 12 latach wysiada wysłużony Epson TW-5500.
    Szukam jakiegoś godnego następcy.
    Właściwie to szukam mniej godnego (i drogiego), ale wyobrażam sobie, że technologia posunęła się na tyle do przodu, że to co było dekadę temu to teraz może jest już standardem.

Czy ktoś z Was może używa projektora, ma jakieś swoje doświadczenia?

My nie mamy ciasno... jest wiele metrów od lampy do ekranu o wym 100".
    Ogladamy w zaciemnionym roletami pokoju, więc jakiś superjasny też nie musi być.
  • My z @Aneczka08 z innej bajki, jak oglądamy razem to na 24 calach monitora a dzieci już teraz głównie na 15-17 cali laptopach. Kolega założył pokój kinowy u siebie i nawet plakaty filmowe na ścianach powywieszał - robi wrażenie. Myślałem o kinie domowym, mamy nawet odpowiednią ścianę, ale... "Jestem już na to za stary" jak powiedział sierżant Murtaugh :smile:
    Podziękował(a) 3Aneczka08 Barbasia wiesia
  • Moger powiedział(a):

My z @Aneczka08 z innej bajki, jak oglądamy razem to na 24 calach monitora a dzieci już teraz głównie na 15-17 cali laptopach. Kolega założył pokój kinowy u siebie i nawet plakaty filmowe na ścianach powywieszał - robi wrażenie. Myślałem o kinie domowym, mamy nawet odpowiednią ścianę, ale... "Jestem już na to za stary" jak powiedział sierżant Murtaugh :smile:

kolega ten ma dom 450 m - tak uściślę ;) kino ma w piwnicy 150 metrowej ;)
    Podziękował(a) 1wiesia
  • Jestem Wam wdzięczna, że napisaliście... bo wyskoczyłam z problemem pierwszego świata ;)
  • My się zastanawialiśmy kiedyś, jednak kupiliśmy tv, bez telewizji i sobie oglądamy z netu, albo podczepiamy laptop i jest duży ekran.
    Podziękował(a) 2Shrekowa wiesia
  • My też raczej myślimy o tv bez tv. Od dwudziestu lat bez telewizora, ale męczy już oglądanie filmów na monitorze, nawet dużym...
    Podziękował(a) 3OlaOdPawla Shrekowa wiesia
  • Monika powiedział(a):

My się zastanawialiśmy kiedyś, jednak kupiliśmy tv, bez telewizji i sobie oglądamy z netu, albo podczepiamy laptop i jest duży ekran.

My tak samo, telewizor został z czasow jak jakaś telewizja była w domu, lubimy obejrzeć film na większym ekranie więc się nie pozbywamy.
    Podziękował(a) 1wiesia
  • edytowano kwietnia 2023
    Ja sobie powiesiłam duży monitor nad łóżkiem

Do tego myszka bluetooth i jest bosko
    Podziękował(a) 1wiesia
  • A ja mam tv , lubię sobie wiadomości TVP puścić, od razu tak optymistyczniej się robi :)
    Miałem projektor, ale przeszedłem na tv od kiedy duży tv kosztuje niewiele. Jednak obraz o niebo lepszy.
    Podziękował(a) 2Izka wiesia
    Tv od 15 lat brak, mam ekran 150 cali, ale projektor jakiś staroć na wykończeniu więc nie doradzę co kupić :(
    Podziękował(a) 1wiesia
  • u nas też bez TV od 16 lat , jak coś trzeba to online szukamy telewizji ale to całkiem sporadycznie. Mundial itp
    Podziękował(a) 1wiesia
  • My tv nie mamy od ćwierć wieku. Projektor mamy Epson kilkuletni już i się sprawdza. Mamy też ekran rozwijany, ale praktycznie nie używany, bo mamy też białą ścianę, która w zupełności wystarcza. Ale tylko okazjonalnie coś oglądamy więc żaden ze mnie expert.
    Podziękował(a) 1wiesia
  • No tak... rozumiem... ta rozkmina TV vs projektor też u nas zaistniała.
    Z drugiej str, moge z czystym sumieniem powiedzieć że nie mam TV jak mi listonosz na kontrolę przyjdzie ;-P

@Bambidu zdradzisz jaki model...?
  • My mamy jakiś zwykły projektor lampowy. Już się trochę wypala. Ekranu nie mamy, w poprzednim domu były jasne ściany to oglądaliśmy na ścianie. Dużo fajniej niż na ekranie albo monitorze. Oczy nie bolą. Każdy widzi. Tu będę musiała kupic pewnie jakiś ekran.
    Podziękował(a) 1wiesia
    img src="nc.pl/uploads/editor/tj/i327qlytivp4.jpg
    Dzieci też pokochały moje kino domowe <3
    (Te co nie życzą sobie upubliczniania wizerunku ukryłam...)
    Podziękował(a) 2pawelk wiesia
    Nie wiem jak można w ogóle film usiąść i obejrzeć. Ostatnio coś oglądałam do połowy, kilka lat temu. Jak tak siedzę to zaraz bym coś zrobiła, a to w kuchni, a to może pranie nastawię... Po prostu nie mogę siedzieć i się patrzeć w ekran. Jak coś "ogladam" to słucham jadąc.
    Nie pomogłam, wiem ;)
    (Edytowalam ikonę bo źle weszła)
    Podziękował(a) 2Ewasz wiesia
  • wiesia powiedział(a):

No tak... rozumiem... ta rozkmina TV vs projektor też u nas zaistniała.
    Z drugiej str, moge z czystym sumieniem powiedzieć że nie mam TV jak mi listonosz na kontrolę przyjdzie ;-P

@Bambidu zdradzisz jaki model...?

Model kilkuletni, więc raczej już i tak niedostępny @wiesia.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik