Gry planszowe

Szukam tego watku. Na pilnie. Wiem, że @Namorowa była skarbnicą. Wygraliśmy sporą kwotę w postaci Bonu do Empiku i chcemy kupić swietna fajan i super mega ekstra gre planszową.. ktorej jeszcze nie mamy
«13

Komentarz

• Tu sporo osób, które lubią w planszówki.
    Po takim życzeniu strach coś polecić, żeby nie wyszło kulą w płot ;)
    A co lubicie?
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • @Agnicha wysłałam priv :)
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • Dzieki...
  • Nasze ulubione gry to pociągi, rummikub, ligretto, dixit, uno, farmer. Ale my już mamy wszystkie dzieci powyżej 10 lat
  • Jeszcze totem
  • Agniecha a gdzie się wygrywa ten bony do empiku
  • Nasze najlepsze gry to:
    - Azul
    - Splendor
    - Catan
  • Nam się ostatnio podobał Park Niedźwiedzi, a w święta będziemy testować Colt express.
  • Carcassonne
    Pociągi
    Owoce Ducha

W te najczęściej gramy :)
  • OlaOdPawla powiedział(a):

Nasze najlepsze gry to:
    - Azul
    - Splendor
    - Catan

Spróbuj Sagrady. Powinna się spodobać
  • Właśnie chyba w poprzednim wątku polecałaś (albo ktoś) do tego zestawu. Zapisuję o:)
  • Moi dostali Architekci 7 cudów świata, dziś może uda się wieczorem pograć :wink:
  • Lorelei powiedział(a):

Moi dostali Architekci 7 cudów świata, dziś może uda się wieczorem pograć :wink:

Super! Koniecznie daj znać jak się grało :)
    Podziękował(a) 1Lorelei
  • U nas, ciężko powiedzieć, że to gra planszowa, ale hicior na hiciory świąt, to Ufodron.
    Taka zręcznościówka na cztery osoby z kosmitami, co odlatują dronem ;)
    Radocha od 4 do 44latka ;)

Architekci świetni pod względem ilości osób, które mogą grać. Idealne dla wielodzietnych :)
    Jak ktoś lubi 7 cudów świata (my bardzo), to Architekci są szybszą i prostszą wersją. U nas zawsze za krotko i lecą dwie rozgrywki pod rząd :)
    Podziękował(a) 1Lorelei
  • U nas Terraformacja Marsa w ciągłym użyciu. Trudno męża namówić na coś innego
  • Ubogo 3d dostaliśmy super!
    Podziękował(a) 1mysikrolica
  • Ostatnio w empiku kupiłam na Mikołajki Terraformacje Marsa i pod choinkę zamówili dodatek, więc najwyraźniej się spodobała, ale u mnie to już stare konie ;) Inna opcje, nie wiem czy jest w empiku - Smallworld
  • Ufodron to taka gra co była reklamowana dosyć chyba fejsbuku? Że ktoś tam na półkę nie odkłada wogole? Miałam ochotę też chłopakom kupic.. Zawsze mi te rzeczy z reklam na FB przed świętami tak super wyglądają ale jestem nieufna ,;-) u nas swieta LEGO slodyczowe z małym dodatkiem mikrofinow.
  • Cały czas mam ochotę na ten ufodron ale ilość komentarzy że się szybko psuje mocno mnie zniechęca. :/ Pewnie zależy od egzemplarza i od dzieci.
    Podziękował(a) 1MAFJa
  • u nas Mikołaj przyniósł Patchwork, na razie ogarniamy reguły gry
  • edytowano grudnia 2022
    Aneczka08 powiedział(a):

u nas Mikołaj przyniósł Patchwork, na razie ogarniamy reguły gry

Napisz, Aneczko, jak się gra, jak ogarniecie. Leży u mnie w szafie i czeka na okazję... Pojutrze córcia ma urodziny, to może by się nadało...

@agatak, Ubongo 3d uwielbiamy. I dobrze nam robi ja nasze mózgi 45+ B)
    Podziękował(a) 2agatak MAFJa
  • edytowano grudnia 2022
    Doodle bo proste zasady i można zagrać w każdej chwili z każdym.
    Scotland yard, masa zabawy i dyskusji.
  • A na nas pod choinką domową czekają cztery paczuszki B) Będzie czas to ograć zanim szkoła ruszy :)
  • Kika
    25 grudzień
    Lorelei powiedział(a):
    Moi dostali Architekci 7 cudów świata, dziś może uda się wieczorem pograć :wink:

Super! Koniecznie daj znać jak się grało

Dziś udało na m się pograć rundę, na przetarcie :wink: gra bardzo fajna, opinia wszystkich, z każdą rozgrywką pewnie będziemy grać lepiej, ale już nam się podoba, graliśmy w 7 osób :smile:

Dziękuję za polecenie :kissing_heart:
  • Escape room chłopaki dostali od Kuby. Fajna
    Podziękował(a) 1Aneta
  • A znacie grę "Minerały"? Mi się bardzo podoba. Jest starannie wykonana i ma ciekawą historię powstania.
  • @Rusałka napisz proszę, czy się spodobało i w jakim wieku. Zastanawiam się nad kupnem.
  • Ale Minerały to chyba strasznie drogie, nie?
  • OlaOdPawla powiedział(a):

Ale Minerały to chyba strasznie drogie, nie?

Syn dostał w prezencie, ale patrzę i faktycznie ponad 150zl.
  • Aaa to ja chyba o czymś innym myślałam, bo gdzieś mi cena koło 300 pln wyskoczyła

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik