Sekrety damskich torebek

Co zawsze nosicie w swoich torebkach? Bez czego nie mogłybyście wyjść z domu?

Ja zawsze mam: portfel, telefon, różaniec, grzebień, plaster, lasso do wyciągania kleszczy, lusterko, coś do pisania, tabletki na wypadek bólu głowy.

Zazwyczaj też klucze, chusteczki, obrazek z MB z Częstochowy, kilka szminek, zapałki (na cmentarz), małe nozyczki i obcinacz do paznokci.

Ciekawa jestem Waszych obowiązkowych zestawów. :)
«1345

Komentarz

• Chusteczki. Portfel. Okulary.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Ciekawy wątek :).
    Kiedys, gdy kregoslup pozwalal nosiłam duze torby, było w nich dosłownie wszystko. Nawet kiedyś 2 kg ziemniaki włożyłam :D :D.

A teraz minimalizm: klucze, portmonetka (nie portfel, ma być lekko), telefon i paczka chusteczek.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Zawsze mam w torebce buteleczkę perfum, oprócz tego takie oczywistości jak portfel, dokumenty, dowod rejestracyjny, klucze do domu i do samochodu, długopis, resoraka, różaniec, gumy, szminkę.
  • @Rejczel te gumy to wieloznacznie zabrzmiały. Gumy do żucia, do włosów, do ścierania itd... :)
    Podziękował(a) 2Izka Paulina
  • gumy nie gumki :D
    Podziękował(a) 1Rejczel
  • A kto tam wie co @Rejczel ma w torebce i jakie gumy czy gumki :D
  • edytowano maja 2022
    No wiem wiem ;)
  • Rejczel powiedział(a):

Zawsze mam w torebce buteleczkę perfum, oprócz tego takie oczywistości jak portfel, dokumenty, dowod rejestracyjny, klucze do domu i do samochodu, długopis, resoraka, różaniec, gumy, szminkę.

po co dowód rejestracyjny? :)
  • Aż się zastanowiłam. Mam plecak najczęściej a tam tylko portfel, w torebce też tylko portfel. W kieszeni noszą Koronkę a w drugiej komórkę. Hmmm chyba jestem minimalistką :D albo praktycznie mam to bo ładuję tam zakupy z miasta.
  • Portfel, klucze, komórka, szminka, butelka wody czasami.
    A w bocznych kieszonkach jakieś drobniaki, wciśnięte paragony, stare listy z zakupami :)
  • Mam tylko jedną torbę, za to sporawą typ listonoszki.
    Perfumy, chusteczki, tabletki p.bólowe, alergiczne, dowód rejestracyjny i ubezpieczenie auta, portfel, kluczyki do auta, identyfikator-karta magnetyczna do wejścia, klucze domowe, pracowe, spray antybakteryjny (to zawsze, od lat noszę, nawyk z kociego świata, ciągła dezynfekcja rąk), cukierki eukaliptusowe, pomadka bezbarwna, wacik nasączony płynem micelarnym-ostatnio oczy mi łzawią i się pocą, więc spływa mi tusz i cienie do oka czasami, okulary przeciwsłoneczne, całym rokiem je noszę
  • kitek powiedział(a):

Rejczel powiedział(a):

Zawsze mam w torebce buteleczkę perfum, oprócz tego takie oczywistości jak portfel, dokumenty, dowod rejestracyjny, klucze do domu i do samochodu, długopis, resoraka, różaniec, gumy, szminkę.

po co dowód rejestracyjny? :)
    Ja też mam, tak, wiem, nie trzeba. Alw
    W nim mam ubezpieczenie auta
    (tylkoniemówcie ze niepotrzebne i ubezpieczenie)
  • @kociara na razie wygrywasz! :)
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • @Aniuszka ale czemu kilka? Znaczy tych szminek :D
  • Wiecie, że już dokumentów auta nie trzeba nosić, nawet jak komuś skończył się dowód rej. to nie trzeba wymieniać. Wszystko policja ma on-line.
  • EluniaSylwia powiedział(a):

Wiecie, że już dokumentów auta nie trzeba nosić, nawet jak komuś skończył się dowód rej. to nie trzeba wymieniać. Wszystko policja ma on-line.

Wiem że nie trzeba dowodu rejestracyjnego
    Ale ja tak z przyzwyczajenia
    Dziś mi się np przydał przy zamawianiu opon
    A dowód opłaty ubezpieczenia?
  • Też nie trzeba.
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Rusałka powiedział(a):

@Aniuszka ale czemu kilka? Znaczy tych szminek :D

Stare są. Należałoby chyba dawno wyrzucić. Ale mi szkoda, więc mam wszystkie trzy z zamiarem szybkiego zużycia. :)
    No i kolory różne, nie każdy zawsze pasuje. Ale i tak najbardziej lubię mieć w torebce czy kieszeni płaszcza pomadkę bezbarwna, jak jest zimno, to mi usta pierzchną.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • Rękawiczki, rękawiczki i rękawiczki
    szminki, pomadki, krem do rąk, odkażacz, czasem strzykawki, opatrunki,
    Saszetkę z pieczatkami
    Saszetkę z długopisami
    Kalendarz wypchany na maksa
    podpaski tampony dowod rejestracyjny kluczy nie - one w kieszeni
    komórka
    portfel
    cukierki
    ostatnio butelka coli woda
    ladowarka
    bywalo ze obrazki od dzieci samochody i klocki
    chusteczki
  • Ja jak @Monika -tylko konieczne minimum :)
    Podziękował(a) 1AgaMaria
  • Portfel telefon i czytnik ebooków, czasem kalendarz ale Duzo miejsca zajmuje więc tylko wtedy gdy wiem że będzie potrzebny (karteczki giną w czeluściach mojej torebki), często jak na terapię jedziemy to wciskam tam bułkę jakaś i bidon Maćka. A na codzien tony paragonów bo zawsze sobie obiecuje że wklepie je w budżet na komputerze... Zawsze nie mam czasu więc po tyg czasem dwóch wywalam, a potem znowu gromadzę ...
  • Wszystko. Absolutnie wszystko. Moja torebka powinna mieć wyszukiwarkę...
  • @Agnicha , ale mi zaimponowałas saszetkami! Moje pieczątki i długopisy pasą się swobodnie po całej powierzchni... Jak będę coś mówić o bałaganiarstwie moich dzieci to mnie kopnijcie
    Podziękował(a) 1Agnicha
  • O, tak, czasem też kalendarz, tradycyjny papierowy! Ale zazwyczaj wyciągam, żeby torebka nie ważyła nie wiadomo ile. Krem do rąk też mi się zdarzało mieć w sezonie jesienno- zimowym.
  • edytowano maja 2022
    Przebiję was.
    Wy to wszystko nosicie w torebkach.
    Ja też mam torebkę od wiosny do jesieni.
    Ale zimą mam moja cudowną kurtkę, z przepastnyyyymi wielkimi kieszeniami.
    I to wszystko co piszecie mieści mi się w tych kieszeniach :sweat_smile:
    Uwielbiam ją.
    A mąż m aubaw co można znaleźć w moich kieszeniach ;)
  • Zawsze na wiosnę chwilę trwa zanim się przestawię i przyzwyczaję do konieczności noszenia czegoś na ramieniu. Kieszenie to taka wygoda!
    Podziękował(a) 2AgaMaria Madzikg
  • Generalnie wchodzi wszystko do formatu mniej więcej A5.
  • Shrekowa powiedział(a):

Generalnie wchodzi wszystko do formatu mniej więcej A5.

Jak nie zobaczę to nie uwierzę ;) :)
    Poka pliss kurtałek, poka
    Podziękował(a) 1Aniuszka
  • portfel, karty do biblioteki, balsam do ust, chusteczki mokre i suche. Guma do żucia. długopis. klucze moje i do taty.

I milion innych rzeczy typu majtki na zmianę dla najmłodszego w razie co, plus jakieś spodnie. Niby nie trzeba ale nosze bo a nuż. Plastry z opatrunkiem i octenisept. Butelke z wodą. oraz milion innych rzeczy czasem zaskakujących bo mi dzieci wrzuciły. Zasadniczo to jest plecak i musze go odgruzowywać co jakiś czas.
  • Poziom trudności wzrasta, gdy torebek jest kilka. To mój przypadek - muszę za każdym razem przeprowadzać najważniejsze klamoty z jednej do drugiej itd. Torebka - matka jest większa niż inne ale i tak nie jest jakaś bardzo duża. Nie pasują mi duze shopperki, moja największa torebka ma 34 cm szerokości i 26 cm na wysokość a i tak czuję, że to kawał wieloryba.
    Podziękował(a) 1AgaMaria

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik