Kupię auto jeździdło

Córka by chciała sobie kupić coś za małe pieniądze. Ma ktoś coś starego, a mimo to w miarę pewnego do sprzedania? Najlepiej na LPG :) No i to kobieta, więc w miarę ładnego ;)
«13456714

Komentarz

• czyli nie multiplę ;)

• Miałem ponad 20 aut, multiple uważam, za najbardziej wszechstronne auto ;) ale pierwsza wersja pewnie córce by nie podeszła ;)

• edytowano września 2021
    pawelk powiedział(a):

(...)Ma ktoś coś starego, a mimo to w miarę pewnego do sprzedania?(...) No i to kobieta, więc w miarę ładnego ;)

agatak powiedział(a):

czyli nie multiplę ;)

Mamy diesla, 16 lat (marzec 2005 - po liftingu), blacha ALUMINIOWA, do tego przestrzenna rama - też alu. Oczywiście ultralekki, dlatego ma fantastycznego kopa. Wygląda cudnie, dostał za to prestiżową nagrodę. Jest tak mały, że jak stoi na kopercie to można go obejść dookoła, ale w środku mnóóóstwo miejsca, bagażnik ogromny, z tyłu miejsce na nogi (dwupoziomowa podłoga), z przodu miejsce na głowę i kapelusz (bo to MPV). W środku luksusowe materiały. Jak był nowy to zasadniczo obywał się bez paliwa, teraz nie mierzyliśmy, ale podatek drogowy jest bliski zeru (nowe na autostradzie robiły 80 mil na galonie = motocyklowe zużycie). Rzadki egzemplarz bo ma 5 foteli. Kierownica z **** strony :'( . Mieszkam daleko, transport to będzie dramat. Chcemy £3000 i trzeba by pokryć transport. Za opłatą drobną (£20000 :mrgreen: ) zelektryfikujesz i sprzedasz jako zabytek. To unikalny samochód, bo Audi kręciło antyreklamy i produkowało Mao. A2 "przegrało na rynku" ze stalowym MPV Mercedesa, który w testach przewracał się na zakrętach. Ja poprzednim Audi A2 zrobiłem zakręt 60 mil/h po bandzie (bo była marna widoczność) i nic mi się nie stało.
    A2 zostało "zabronione", analogicznie jak GM EV1 i DeLorean (Who Killed the Electric Car?, Framing John DeLorean 2019) Nasz to ostatni rocznik, mamy jeszcze benzynowe.
    Audi A2 Review: Celebrating 20 years of the aluminium supermini | CarGurus UK
    Audi A2 - niewypał

A tu odkrywczy komentarz:
    Radosław Choiński
    1 year ago
    Dziwię się że nikt nie wspomniał jaki był początek samochodu. Miał to być pierwszy samochód elektryczny od Audi, ale przeliczyli się z kosztami. Dlatego można go nazwać niewypałem. Schowki w podłodze? - miejsce na baterie. Maska nie otwierana? Było to auto koncepcyjne. Audi za dużo kasy wpakowało w projekt i stwierdzili źe uzbroją to w jednostki napędowe z Vaga. Po co wyciszenie Komory silnika skoro miał być elektryczny. Szkoda że Pan Mateusz o tym nie wspomniał...

• A my z kolei zmieniamy Toyotę Sienna na cos nowego, mniejszego
    Moje wymagania, to zeby byl w automacie

Jakby ktos cos
    Dajcie znać

• @Daga a co z Sienną robicie?

• edytowano września 2021
    @jan_u
    @mamlu
    poki nie znajdziemy czegos, to trzymamy
    Ale mieć nową Siennę, to marzenie
    Naprawdę super auto

A jakbyście slyszeli o toyocie RAV 4
    W leasing, to dajcie nam znac

• @Daga, gdybyście znaleźli coś innego i chcieli sprzedać Siennę, to dajcie znać :)

Podziękował(a) 1Daga
  • Gdyby ktoś chciał sprzedać stara Zafirę LPG albo 8 osobowego C8 lub peugeota.. to chętnie kupię.

• mamlu powiedział(a):

@Daga, gdybyście znaleźli coś innego i chcieli sprzedać Siennę, to dajcie znać :)

Ale ona rocznik 2005 jakby co

Podziękował(a) 1mamlu
  • A ja się zasadzam na fiata500. Czerwony mi się marzy...

• Ładne są

• A czerwone to już w szczegolnosci :)

Podziękował(a) 1Madzikg
  • MAFJa powiedział(a):

Gdyby ktoś chciał sprzedać stara Zafirę LPG albo 8 osobowego C8 lub peugeota.. to chętnie kupię.

My mamy

Podziękował(a) 1MAFJa
  • Fiat 500L to nawet 7-miejscowy!

• znajomi, Boży uczciwi ludzie sprzedają Toyotę avensis verso 7 os, 2004 rok, diesel , 270 tyś o ile nic ie pokręcilam, bo wlasnie od nich wróciliśmy. Sprzedają bo mają inne auta i tym już nie jezdzą. \ogolnie b zadowoleni z niej byli i na pewno uczciwie powiedzą co i jak. Lokalizacja Sokołów \podlaski

chyba za nieduże pieniądze(coś ok 10 tyś) a dla wielodzietnych jakby co to coś opuszczą. Właśnie od nich wróciliśmy więc jestem na bieząco.

Podziękował(a) 1MAFJa
  • Ładnie widać inflację po samochodach. Auta kupione rok temu można sprzedać za te same pieniądze (chociaż nie takie same)

• To dopiero początek, bo to nie inflacja, tylko akurat na samochody, to ekologia Unii działa.

• edytowano października 2021
    @Zuzapola
    producenci samochodów od lat zmawiali się przeciwko konsumentom. Auta miały się psuć, rdzewieć, wymagać części, serwisu, paliwa...
    Planowo zarzynali takie produkty jak: GM EV1, DeLorean, Audi A2, Saab na alkohol. Istnieje supertani samochód na sprężone powietrze, wątpię żeby jakaś gruba ryba sie zainteresowała.
    Samochód z mojego avatara miał silniki w kołach, tego nawet Musk nie robi, Mitsubishi nie chciało rozmawiać.
    Samochody nie tanieją bo ich produkcja stoi, są na ten temat materiały w Internecie.

Uważajcie na bardzo stare samochody. W UK wchodzi mieszanka alkoholu z benzyną, następny krok to pewnie biodiesel albo walka z dieslem. Najstarsze samochody albo nie mogą jeździć na alkoholu, albo potrzebują paliwa "Super". W tym kontekście panika na stacjach benzynowych w UK wygląda na sztucznie wywołaną przez media i rząd, trzeba było pozbyć się starej benzyny (wiem na pewno że paliwa nie brakuje). Z czasem może to być duże uderzenie w elektryki. Tesla przetrwa, Chińczycy i Niemcy też, ale część firm może się wycofać, tzn. ci którzy się elektryfikowali na zasadzie: chciałabym, ale się boję.
    Kto chce tłumaczyć translatorem, to tu jest link:
    Fuelling a greener future – E10 petrol available at pumps from today https://www.gov.uk/government/news/fuelling-a-greener-future-e10-petrol-available-at-pumps-from-today

• Dobra to że tak w temacie... Szukam na już szybko.zafiry 1,8 najlepiej LPG, najlepiej okazyjnie tanio ,w super stanie ;-) rocznik ok.2003-lub wyzej- patrzyłam zdążają się.. do jakoś 9 tysi... Max. No chyba że trzeba więcej..ale wolelibyśmy mniej ;-)

• Ja sobie kupiłam w zeszłym roku opelka astrę 1 z 97 roku... cudo za 1500.
    Kocham Go.

Podziękował(a) 3jan_u kawusiowa Shrekowa
  • Daga powiedział(a):

A my z kolei zmieniamy Toyotę Sienna na cos nowego, mniejszego
    Moje wymagania, to zeby byl w automacie

Jakby ktos cos
    Dajcie znać

@Daga A co ze Sienną?

• Będziemy sprzedawac
    Damy znac

Poki co, kupilismy toyotę CHR (nie wiem jak sie pisze) hybryde

Szkoda mi sienny ;)

Podziękował(a) 1PawelOdOli
    Daga powiedział(a):

Będziemy sprzedawac
    Damy znac

Poki co, kupilismy toyotę CHR (nie wiem jak sie pisze) hybryde

Szkoda mi sienny ;)

Hybrydę powiadasz?
    C-HR

• Moim zdaniem - nie jest to dobry czas na kupno auta. Warto sprzedać , ale jeśli kupić - to warto się wstrzymać . Chyba , że okazja. Pojazdy nowe niedostępne , bo półprzewodniki niedostępne . Dlatego ceny pojazdów używanych - wysokie. Dodatkowo - warto zwrócić uwagę , że auta okazyjne z Niemiec - mogą być po powodziach z tego roku.
    Jeżeli będziecie chcieli kupić coś konkretnego - to proponuję najpierw sprawdzić , na tyle na ile to możliwe. Znając nr VIN - można sporo informacji znaleźć . Zaskakująco dużo . :). Zawsze można napisać na PW.

Pzdr

• Okazje poszły ale mamy na oku pewną zafire..tylko bez gazu... No ale 1,8 silnik.. więc można wsadzić..

• Może za dwa - trzy lata będziemy sprzedawać swoją. 1.8 z 2009r :-)

• Córka upatrzyła sobie, że chce Megane żelazko z 2003-2006 w dieslu.
    Jakby coś ktoś wiedział to niech da znać ,;)

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik