Z cyklu - tego się nie sądzi, to się leczy.

145791013

Komentarz

• pustynny wiatr powiedział(a):

@ZielonaKawa (...)Trochę ektrapolujesz jedną sytuację na ogół całożyciowy (że jak ktoś sfrustrowany jedną pracą, to znaczy, że już nic się nikomu nie chce). (...)

ekstrapo...co? :mrgreen:
  • edytowano września 2021
    @TecumSeh Chyba trzeba fejsa mieć by to zobaczyć (...) warto się poświęcić.
    Oszczędzę Wam rejestrowania się na FB:
    Histeria Bez Dystansu: DLACZEGO FEMINISTKI NIE POJADĄ POMAGAĆ NA BLISKI WSCHÓD? - JULKI
    Podziękował(a) 2PonuraKura TecumSeh
  • @NC500 zielona kawa świetnie poluje czyli jest ekologiczna :D
  • DLACZEGO FEMINISTKI NIE POJADĄ POMAGAĆ NA BLISKI WSCHÓD? - JULKI #1
    https://youtu.be/gYDbzAAoQrk
  • @Rusałka nie rozumiem żartu. Na nic takiego nigdy nie polowałam. Dziwnie się to czyta co napisałaś.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • NC500 powiedział(a):

Oszczędzę Wam rejestrowania się na FB:

O, widzę żeś zrobił download z fejsa i upload na youtube:)
    Ciekawe jak długo powisi...

Spieszmy się oglądać prawdę, tak szybko znika z serwerów ;)
    ZielonaKawa powiedział(a):

@Rusałka nie rozumiem żartu. Na nic takiego nigdy nie polowałam. Dziwnie się to czyta co napisałaś.

Ekstra polujesz po prostu! ;)
    Podziękował(a) 2katarzynamarta ZielonaKawa
  • A polowanie jest akurat ekologiczne, w przeciwieństwie do masowego chowu i uboju
  • Dzięki @Rogalikowa bo nie wiedziałam, czy się obrazić czy śmiać ;-)
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
  • @ZielonaKawa wybacz to zupełnie nie do Ciebie <3 uśmiecham się do mądrych słów użytych przez pustynny wiatr które próbuję sobie przetłumaczyć o tu: <blockquote class="UserQuote">
    NC500 powiedział(a):

pustynny wiatr powiedział(a):

@ZielonaKawa (...)Trochę ektrapolujesz jedną sytuację na ogół całożyciowy (że jak ktoś sfrustrowany jedną pracą, to znaczy, że już nic się nikomu nie chce). (...)

Podziękował(a) 1ZielonaKawa
  • To o to chodziło :D
    Podziękował(a) 1ZielonaKawa
  • A, nie wszystko czytam ciągiem i zwykle mi coś umyka.
    Podziękował(a) 1[Usunięty użytkownik]
  • @TecumSeh ja puściłam ten filmik (dłuższa wersje) mojej 17 latce, żeby pamietała co się z dziećmi dzieje jak nikt (rodzice) się nimi nie interesuje i szukają szczęścia w sektach pod szyldem LGBTXYZ.
    Już w pierwszych minutach stwierdziła, ze się tego słuchać nie da, jednak kazałam jej poczekać bo dalej jest świetne samozaoranie. Jak do tego dotarła to mało nie padła ze śmiechu i stwierdziła, ze świat się kończy :joy:
    Podziękował(a) 2Shrekowa TecumSeh
  • Ogólnie to u nas temat mało do śmiechu, bo mamy problem z sekta LGBT w rodzinie. Chodzi właśnie o dziecko w wieku nastoletnim. Wcześniej byli mi obojętni (durna ja! Na wsi mieszkam to nie miałam kontaktu), ale jak mi teraz zaszli za skore, to zabije gołymi rękami jak mi który wyskoczy z tolerancja.
  • NC500 powiedział(a):

pustynny wiatr powiedział(a):

https://sjp.pl/ekstrapolować
  • ZielonaKawa powiedział(a):

Dzięki @Rogalikowa bo nie wiedziałam, czy się obrazić czy śmiać ;-)

TOP 44 BEST HUNTING KILL SHOTS!! BOW AND RIFLE!
  • Izka powiedział(a):

Powyżej lewackie feministki.
    A tu analogicznie nieudolnie tłumaczaca się feministka z prawicy.

Nieudolnie i głupio, ale analogii brak.
    Skala idiotyzmu różni się o kilka poziomów.
    Podziękował(a) 1Rogalikowa
    Jak dla mnie głupim można być niezależnie od światopoglądu, zresztą ta pani sugeruje, że to nie jej poglądy i przedstawia się jako zniewolona przez męża. Czyli lewica ja przekierowała, że trzeba robić karierę i się odciąć od męża i tak mądrze jej to wychodzi. Izka ta pani twierdzi, że prawicowe poglądy, to nie jej. Także to przykład lewicowy.
    Podziękował(a) 2Rogalikowa TecumSeh
  • Podejrzewam że ta pani nie posiada poglądów.
  • @Zuzapola zgoda z Twoim pierwszym zdaniem.
    W obu przykładach te poglądy są tak niespójne że istnieje podejrzenie że ich nie ma, jest jakaś nieudolna sofistyka.

• Izka powiedział(a):

@Zuzapola zgoda z Twoim pierwszym zdaniem.
    W obu przykładach te poglądy są tak niespójne że istnieje podejrzenie że ich nie ma, jest jakaś nieudolna sofistyka.

No nie, tu porównania nie ma.
    Julki mają jak najbardziej sprecyzowane poglądy - agresywne lewactwo, feminizm posunięty do absurdu, itp.

Oczywiście że są niespójne, nielogiczne, itp - gdyby miały odrobinę rozumu, spójności i logiki, nie byłyby lewaczkami, po prostu.

W przypadku tej panny z "top model" pojawia się wrażenie, że ona powie wszystko co komu pasuje dla sławy i korzyści. To oczywiście paskudne jest, ale to zupełnie inny typ.

Nie mam ochoty rozstrzącać czy gorszy jest cynik bez zasad czy idiota, natomiast wiem że to dwa różne typy. W założeniu wątek miał być o idiotach, nie o cynikach:)
    Podziękował(a) 1katarzynamarta
    Czasem jest mieszanka, jak to w życiu jedno drugiego nie wyklucza, w polityce dosyć powszechne.
    W sensie idiota i cynik.
    @Izka ale to raczej rzadkie i trudne połączenie – cynicy są przeważnie cholernie inteligentni, tylko głupi z tej inteligencji użytek robią ;)

dopisek: nie mylić inteligencji z mądrością.
    Podziękował(a) 1TecumSeh
  • pustynny wiatr powiedział(a):

@Izka ale to raczej rzadkie i trudne połączenie – cynicy są preważnie cholernie intelgentni, tylko głupi z tej inteligencji użytek robią ;)

Być może nie jestem na bieżąco z badaniami co do współistnienia tych cech ;)
  • Ale badań nie trzeba, @pustynny wiatr doskonale napisała.
    Na logikę @Izka - ilu znasz idiotów i cyników jednocześnie? Osoby publiczne najlepiej wziąć na warsztat, bo ocenę łatwo inni mogą poddać weryfikacji.

Mnie jeden przychodzi na myśl, mianowicie Janusz Mikke, podszywający się pod herb Korwin. Inteligencji i cynizmu mu nie brak, a przy tym to idiota, ciężko zaprzeczyć. Ale prócz tego?

Praktycznie każdy inteligentny idiota nie jest cynikiem, a cynik nie jest idiotą, tylko brak mu moralności i zasad, a także jakichkolwiek wyższych wartości.

• Spośród moich "ulubionych " polityków paru robi z siebie idiotow opowiadając ewidentne bzdury ponieważ cynicznie widzą w tym korzyść ;)
  • Ilu z nich wierzy w głoszone idiotyzmy co by wskazywało na bycie rzeczywistym idiota to nie wiem :neutral:
  • No właśnie.
    Głoszenie idiotyzmów przez polityków jest o tyle niełatwe do zinterpretowania, że ciężko ocenić na ile to robią dla poklasku, a na ile naprawdę tak sądzą. Z doświadczenia raczej obstawiamy że dla poklasku, zwłaszcza jak sie zestawi ich teksty sprzed lat z obecnymi.
    Koronny przykład to Palikot - facet wydawał konserwatywny i chrześcijański Ozon, i publicznie nawoływał do aktywniejszej roli Kościoła i biskupów w życiu publicznym, a potem zrobił się na ultrapajaca i lewaka do potęgi, kiedy wyczuł że to się bardziej opłaca. Raz poparł ACTA, tydzień później szedł na proteście przeciw niemu.

U Korwina jest to o tyle łatwa interpretacja, że on ma teksty z cyklu "zawsze się trochę gwałci" (w sensie facet gdy współżyje z kobietą, to ją "zawsze trochę gwałci"), tudzież "wolałbym córkę oddać pedofilowi niż socjaliście", albo "paraolimpiada to jak szachy dla debili" - te i inne tego typu trudno uznać za cyniczną grę dla poklasku.

Zresztą jego zwolennicy sami przyznają, że najlepiej jak na tydzień przed wyborami zniknie z pola widzenia, bo inaczej zawsze chlapnie coś, co obniża wynik o połowę - trudno go zatem nie uznawać za idiotę, przy całej jego inteligencji (mistrz Polski w szachach i w brydżu).

• A ja pisałam w sumie w oderwaniu od świata polityki, ot jako zjawisko ogólnoludzkie. Cynizm wymaga inteligencji, bo to jest często niezłe lawirowanie.

Przy czym mówię o takim ostrym, wyrachowanym cynizmie. Znam lekkich cyników (choć może lepszym słowem byłoby: sceptyków), którzy są dobrymi, mądrymi, Bożymi ludźmi.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik