Na wp standardowo artykuły w tym nurcie. Swing, trójkąty i inne figury. Żal zaglądać, czasu szkoda... kiedyś z każdym takim artykułem do męża biegłam, pokazać mu co to ludzie wymyślają i z czym próbują nas oswajać. On na mnie spojrzał i zapytał czy lepiej mi z tym, że to przeczytałam. Powiedziałam, że owszem nie - on do mnie: no widzisz, idź się pomódl za nich, albo co, i po prostu tam nie zaglądaj. Zawsze mnie od tego nerwy zżerają. Bo ja bym chciała zbawić cały świat. A ta rola już zajęta...
Fejsbuk co jakiś czas wrzuca mi zachętę do fejsbukowych randek. Ukrywam i jadę dalej. No ale dziś zaproszeniu towarzyszy sekwencja dwóch tulących się... Pań... Bleee...
Ola mi wczoraj wyrzuciło propozycję randki ze mną. No w okienku było moje profilowe zdjęcie, wiek i miejscowość. Mam nadzieję, że to była propozycja f dla mnie tylko i gdzieś indziej tego nie rozsyłają bo przecież nigdzie akcesu nie zgłaszałam.Przestraszyłam się i niestety od razu usunęłam zanim domowe spece informatyczne wróciły z basenów. Telefon i komputer przeskanowałam, nic nie znalazło. Zobaczymy co będzie dalej
Na wp standardowo artykuły w tym nurcie. Swing, trójkąty i inne figury. Żal zaglądać, czasu szkoda... kiedyś z każdym takim artykułem do męża biegłam, pokazać mu co to ludzie wymyślają i z czym próbują nas oswajać. On na mnie spojrzał i zapytał czy lepiej mi z tym, że to przeczytałam. Powiedziałam, że owszem nie - on do mnie: no widzisz, idź się pomódl za nich, albo co, i po prostu tam nie zaglądaj. Zawsze mnie od tego nerwy zżerają. Bo ja bym chciała zbawić cały świat. A ta rola już zajęta...
Czytać oczywiscie szkoda, ale nie po to to wrzucam, by chłonąć artykuł, tylko żeby uwydatnić z czym nasze dzieci będą miały do czynienia (albo już mają).
To nie jest jakiś portal "tematyczny", ani treści dla dorosłych - to jest "zwykły" portal w którego przeglądaniu prawie nikt nie widzi nic złego, ani żadnego zagrożenia.
To przeglądają nastolatki siłą rzeczy podatne na takie treści - warto o tym wiedzieć (jeśli ktoś nie wie). No i subtelna manipulacja którą wykazałem wyżej - nikt tu przecież do niczego nie zmusza, nikt nie ocenia, nie propaguje absolutnie! Po prostu podaje w zgrabnej formie, jako rzecz zupełnie normalną, ciekawą w sumie - no nie da się przyczepić.
Tak się rozwala społeczeństwo, i mniejsza o to czy robią to celowo, czy przy okazji - ale to się dzieje. I trzeba uważać by nasze dzieci tym nie nasiąknęły.
A to jasne... zostaje rozmowa, ciągłe uświadamianie i uwrażliwianie. Jak widzimy razem coś niewłaściwego, np. idiotyczną reklamę, wspólna rozmowa na ten temat. Wyjaśnienie i odkrycie, co w tym złego tkwi, co nas zatruwa.
Jak kobiety ładne, wszystko im będzie wybaczone. Przekaz nie ma znaczenia, nieważne że zły/grzeszny, bo one ładne. A jakby dwie przeciętne się całowały? Zaczęłyby boleć oczy?
Jak kobiety ładne, wszystko im będzie wybaczone. Przekaz nie ma znaczenia, nieważne że zły/grzeszny, bo one ładne. A jakby dwie przeciętne się całowały? Zaczęłyby boleć oczy?
To nie zrozumiałaś ironii. Chodzi o to, że zwykle lesbijki są brzydkie. Może dotyczy to tylko tych z marszów, nie wiem, ale takie jest wyobrażenie. Tutaj było obrzydzenie, że dwie lesbijki, więc zasugerowałem, że jak ładne, to prawdopodobnie aktorki udające lesbijki.
Możemy udawać, że nie ma brzydkich ludzi, ale są, zarówno kobiety jak i faceci. Mi brat zawsze mówił, że jestem brzydki i żadna mnie chcieć nie będzie
Ja mam odwrotnie - co swego czasu budziło zgrozę u niektórych, tępe oburzenie u rzeczonych lasek, a czasem coś w rodzaju podziwu, ale rzadko.
Faktycznie nasza męska natura każe więcej (co nie znaczy wszystko - patrz wyżej) wybaczać ładnym dziewczynom (tak samo jak kobiety więcej wybaczają atrakcyjnym facetom) - dlatego postanowiłem się pilnować w temacie, już od nastolatka. Żeby laseczki nie owijały wokół palca i żeby nie robić dla nich niczego, czego by się nie zrobiło dla niezbyt atrakcyjnej dziewczyny. Bo tak. W imię zasad.
W skrócie - klinika z San Francisco oferuje instalację narządu bez usuwania poprzedniego, by mieć jedno i drugie - i męski i żeński. Żeby można bez kłopotu i z dziewczynką i z chłopaczkiem.
Albo w ramach innej usługi - można usunąć to co się ma i finito - to dla aseksualnych.
Się zastanawiam czy to szaleństwo ma jakieś granice - ale nie sądzę.
ostatnio przeczytałam entuzjastyczne i łzawe recenzje filmu o dwóch, a jakże, kochających się gejach. Stanley Tucci i Colin Firth. Nieeee, dlaczego nawet Colin Oczywiście wróży mu się wiele nagród i wyróżnień.
Ale Collin jest świetny niezależnie od gejozy, więc nagrody za pracę mu się należą słusznie.
Niezależnie od jego talentu, mam odruch wymiotny na widok dwóch całujących się facetow.
Lubię np. Madsa Mikkelsena, zagrał geja - fuj. Lubię Lee Pace'a - tak samo, Sebastian Stan - to samo. Rzyg. Nie oglądam tych filmów, nawet jak są aktorsko dobre. Teraz pokazać tyłek dla aktora to już normalka, krok dalej to obowiązkowa rola gejowska.
"Prawo przyczynia się do marginalizacji mniejszości rasowych i etnicznych poprzez nadanie białej francuskiej kulturze żywnościowej statusu diety uprzywilejowanej i chronionej prawnie - mówiła badaczka. "
Prawo przyczynia się do marginalizacji mniejszości rasowych i etnicznych poprzez nadanie białej francuskiej kulturze żywnościowej statusu diety uprzywilejowanej i chronionej prawnie - mówiła badaczka.
Problem nie jest w Murzynach. Problem jest w białych idiotach.
Cóż za rasistowska teza! Problem jest w idiotach zupełnie niezależnie od koloru ich skóry, płci, wyznania, czy innych parametrów. A nie byłoby tego problemu, gdy idioci nie mieli takiego posłuchu. Czemuś mają. Świat idiocieje w szybkim tempie.
Komentarz
Zawsze mnie od tego nerwy zżerają. Bo ja bym chciała zbawić cały świat. A ta rola już zajęta...
Zobaczymy co będzie dalej
Jak były ładne to się nie bulwersuj. To aktorki.
To nie jest jakiś portal "tematyczny", ani treści dla dorosłych - to jest "zwykły" portal w którego przeglądaniu prawie nikt nie widzi nic złego, ani żadnego zagrożenia.
To przeglądają nastolatki siłą rzeczy podatne na takie treści - warto o tym wiedzieć (jeśli ktoś nie wie). No i subtelna manipulacja którą wykazałem wyżej - nikt tu przecież do niczego nie zmusza, nikt nie ocenia, nie propaguje absolutnie! Po prostu podaje w zgrabnej formie, jako rzecz zupełnie normalną, ciekawą w sumie - no nie da się przyczepić.
Tak się rozwala społeczeństwo, i mniejsza o to czy robią to celowo, czy przy okazji - ale to się dzieje. I trzeba uważać by nasze dzieci tym nie nasiąknęły.
Chodzi o to, że zwykle lesbijki są brzydkie. Może dotyczy to tylko tych z marszów, nie wiem, ale takie jest wyobrażenie.
Tutaj było obrzydzenie, że dwie lesbijki, więc zasugerowałem, że jak ładne, to prawdopodobnie aktorki udające lesbijki.
Możemy udawać, że nie ma brzydkich ludzi, ale są, zarówno kobiety jak i faceci. Mi brat zawsze mówił, że jestem brzydki i żadna mnie chcieć nie będzie
Ja mam odwrotnie - co swego czasu budziło zgrozę u niektórych, tępe oburzenie u rzeczonych lasek, a czasem coś w rodzaju podziwu, ale rzadko.
Faktycznie nasza męska natura każe więcej (co nie znaczy wszystko - patrz wyżej) wybaczać ładnym dziewczynom (tak samo jak kobiety więcej wybaczają atrakcyjnym facetom) - dlatego postanowiłem się pilnować w temacie, już od nastolatka. Żeby laseczki nie owijały wokół palca i żeby nie robić dla nich niczego, czego by się nie zrobiło dla niezbyt atrakcyjnej dziewczyny.
Bo tak. W imię zasad.
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/556015-nowy-rozdzial-w-historii-chirurgii-plastycznej
W skrócie - klinika z San Francisco oferuje instalację narządu bez usuwania poprzedniego, by mieć jedno i drugie - i męski i żeński. Żeby można bez kłopotu i z dziewczynką i z chłopaczkiem.
Albo w ramach innej usługi - można usunąć to co się ma i finito - to dla aseksualnych.
Się zastanawiam czy to szaleństwo ma jakieś granice - ale nie sądzę.
Booooże, mnie to przeraża.
Lubię np. Madsa Mikkelsena, zagrał geja - fuj. Lubię Lee Pace'a - tak samo, Sebastian Stan - to samo. Rzyg. Nie oglądam tych filmów, nawet jak są aktorsko dobre. Teraz pokazać tyłek dla aktora to już normalka, krok dalej to obowiązkowa rola gejowska.
https://www.o2.pl/informacje/biale-talerze-to-rasizm-kontrowersyjna-teza-uczonej-6655551614122560a
"Prawo przyczynia się do marginalizacji mniejszości rasowych i etnicznych poprzez nadanie białej francuskiej kulturze żywnościowej statusu diety uprzywilejowanej i chronionej prawnie - mówiła badaczka. "
Prawo przyczynia się do marginalizacji mniejszości rasowych i etnicznych poprzez nadanie białej francuskiej kulturze żywnościowej statusu diety uprzywilejowanej i chronionej prawnie - mówiła badaczka.