Rezerwacja pkp

Jak zarezerwować pociąg online korzystając z 'Taniej z bliskimi'?
Jedzie 2+3 dzieci. Dzieci bez zniżek.
A może rodzinny?
Ale nie widze opcji rezerwacji ma aplikacji PKP.

Komentarz

• Jest dużo bardziej intuicyjna aplikacja koleo zamiast strony PKP

Podziękował(a) 4Barbasia Bea Madzikg ryjek007
  • Jedna aplikacja warta drugiej. W żadnej nie da się (przynajmniej intuicyjnie się nie da) zaznaczyć zniżki.

• Nie da się. Nie mam cierpliwości. Wybór zniżek duży a skąd ja mam wiedzieć jaką wybrać? Rodzina 30%? To jest tak niejasne że się nie chce w ten zniżki bawić i nie jeden pewnie woli płacić 100%.

Kupiłabym w kasie ale nie wiem czy tuż przed odjazdem nie będzie za późno.

• Podróżował ktoś z wózkiem gondolą pociągiem? Kombinuje by wybrać się nad morze, może wagonem sypialnym. Tylko nie wiem czy wózek się zmieści.

• Ja kiedyś. Że dwadzieścia parę lat temu.

• Są specjalne wagony.

• Wózek chyba może jechać w bagażowym

• Bea powiedział(a):

Ja kiedyś. Że dwadzieścia parę lat temu.

My też ponad 20 lat temu. Ale wygodne to bardzo było bo maluch smacznie spał we własnym wózku. Sypialnym jechaliśmy.

Podziękował(a) 1Bea
  • September powiedział(a):

Podróżował ktoś z wózkiem gondolą pociągiem? Kombinuje by wybrać się nad morze, może wagonem sypialnym. Tylko nie wiem czy wózek się zmieści.

Są przedziały dla matek z dziećmi do lat 4.

Podziękował(a) 1Bea
  • Ale to chyba tylko zwykłe przedziały, nie sypialne czy kuszetki.

• Tak widziałam, że są takie przedziały. Raczej chodzi mi o to czy dam radę wtarabanić się do pociągu z gondolą bez jej składania. Tym bardziej, że mogę jechać sama z najmłodszymi. zastanawiam się czy nie jechać nocnym sypialnym do Łeby.

• Zależy jaki rozstaw stelaża. Ja swój musialam składać w korytarzu, a rozkładać w przedziale. Trzeba by sprawdzić szerokość wózka/ szerokość przejść.

• I przedziały z dzieckiem do lat 4 są różne - w tych 4 osobowych jest mniej miejsca niż w tych zwykłych.

• Są też takie przedziały małe, gdzie jest miejsce na wózek inwalidzki, to i wózek dziecięcy wszedłby . Ale nie we wszystkich pociągach widziałam.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik