Warszawa - pytanie

Słuchajcie, czy jest jakieś schronisko dla zwierząt co by chciało stara pościel, ręczniki, itp?

W ogóle mam mnóstwo ubrań, a wyrzucić nie łatwo bo pojemników na tekstylia w okolicy nie mam. Czy jest jakaś opcja odbioru? Mogę w nocy pójść do śmietnika jak nikt nie będzie widział ale wszedzie kamery.
Czy PCK nie odbiera ?

Komentarz

• Te ciuchy to styl i jakość second handu. Ale tego jest dużo. A muszę mieszkanie opróżnić po mamie.
  • Praga północ. Nie ma szału.
    Trudno bez samochodu to wywieźć.
    Każde osiedle powinno mieć taki pojemnik.
  • Do Pszoku też trzeba zawiezc.

A czy jest jakaś opcja wywozu również elektrycznych rzeczy, gabarytów itp?
    Kontener i się nie martwić co dalej?

• Elektrośmieci odbierają za darmo. Można wpisać w wyszukiwarkę "odbiór elektrośmieci", są firmy, które przyjeżdżają.

Gabaryty można wystawić w miejsce odbioru, ale trzeba się skontaktować z administracją, kiedy jest planowany wywóz gabarytów. Czasem jest zamawiany w miarę potrzeb, ale zwykle jest harmonogram odbioru.
  • W czarnym worku wyrzucasz i nikt nie wie co.
    Tyle płacimy za to, że nie mam wyrzutów sumienia.
    Podziękował(a) 1Aneczka08
  • pawelk powiedział(a):

W czarnym worku wyrzucasz i nikt nie wie co.
    Tyle płacimy za to, że nie mam wyrzutów sumienia.

Znajoma ma do w Bieszczadach. Już są kody kreskowe na workach.
  • U nas na bloku wywiesili że jak będzie segregacja nie właściwą to zamiast 85 wszyscy będą płacić po 240
  • Nam teraz na ubrania dali fioletowe worki, zabierają razem z innymi segregowanych rzeczami.
    Sprawdź może u Was też tak jest. Wtedy kupisz worki w odpowiednim kolorze i wystawisz jako segregowane.
  • Problem jest taki ze nie mam czasu.
    Już 90% popakowane w worki.
    Dalsza rodzina może załatwi kontener i kogoś do noszenia. ja dopiero mogę przyjechać za miesiąc na wielkie sprzątanie.
  • U nas od niedawna jest informacja, że starych ubrań, szmat itp nie można do czarnego worka, ani żadnego innego, tylko w Warszawie są chyba 3 miejsca, gdzie należy to odstawić. No wariactwo zupełne.
    Jak dla mnie ubrania bawełniane - to do kompostu, a poliester - do plastiku. Mam z dziurawymi skarpetami przez pół Warszawy jechać?
  • Aniuszka powiedział(a):

U nas od niedawna jest informacja, że starych ubrań, szmat itp nie można do czarnego worka, ani żadnego innego, tylko w Warszawie są chyba 3 miejsca, gdzie należy to odstawić. No wariactwo zupełne.
    Jak dla mnie ubrania bawełniane - to do kompostu, a poliester - do plastiku. Mam z dziurawymi skarpetami przez pół Warszawy jechać?

U nas w gminie nie ma pszok. Trzeba z tymi dziurawymi gaciami aż do powiatu. Cyrk.
    Podziękował(a) 1Bagata
  • Niedługo obierki będziemy do pszok wozić.
  • Z obierek robimy czipsy. ;)
  • Aneczka08 powiedział(a):

Niedługo obierki będziemy do pszok wozić.

Skatarzyna powiedział(a):

U nas w gminie nie ma pszok. Trzeba z tymi dziurawymi gaciami aż do powiatu. Cyrk.

Podziękował(a) 1siostraKasik
  • Nawet mam rozpalone w kominku, ale smród smrodem.
  • Moger powiedział(a):

Aneczka08 powiedział(a):

Niedługo obierki będziemy do pszok wozić.

Skatarzyna powiedział(a):

To płonąca planeta? ;)
    Podziękował(a) 2Moger Skatarzyna
  • Aniuszka powiedział(a):

U nas od niedawna jest informacja, że starych ubrań, szmat itp nie można do czarnego worka, ani żadnego innego, tylko w Warszawie są chyba 3 miejsca, gdzie należy to odstawić. No wariactwo zupełne.

O rany! Nie wiedziałam, wyrzucałam do czarnego te zniszczone. I chyba nadal tak będę robić.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik