Warszawa - pytanie
Słuchajcie, czy jest jakieś schronisko dla zwierząt co by chciało stara pościel, ręczniki, itp?
W ogóle mam mnóstwo ubrań, a wyrzucić nie łatwo bo pojemników na tekstylia w okolicy nie mam. Czy jest jakaś opcja odbioru? Mogę w nocy pójść do śmietnika jak nikt nie będzie widział ale wszedzie kamery.
Czy PCK nie odbiera ?
W ogóle mam mnóstwo ubrań, a wyrzucić nie łatwo bo pojemników na tekstylia w okolicy nie mam. Czy jest jakaś opcja odbioru? Mogę w nocy pójść do śmietnika jak nikt nie będzie widział ale wszedzie kamery.
Czy PCK nie odbiera ?
Komentarz
lub do Pszok-u w tym rejonie
Trudno bez samochodu to wywieźć.
Każde osiedle powinno mieć taki pojemnik.
A czy jest jakaś opcja wywozu również elektrycznych rzeczy, gabarytów itp?
Kontener i się nie martwić co dalej?
Gabaryty można wystawić w miejsce odbioru, ale trzeba się skontaktować z administracją, kiedy jest planowany wywóz gabarytów. Czasem jest zamawiany w miarę potrzeb, ale zwykle jest harmonogram odbioru.
Tyle płacimy za to, że nie mam wyrzutów sumienia.
Sprawdź może u Was też tak jest. Wtedy kupisz worki w odpowiednim kolorze i wystawisz jako segregowane.
Już 90% popakowane w worki.
Dalsza rodzina może załatwi kontener i kogoś do noszenia. ja dopiero mogę przyjechać za miesiąc na wielkie sprzątanie.
Jak dla mnie ubrania bawełniane - to do kompostu, a poliester - do plastiku. Mam z dziurawymi skarpetami przez pół Warszawy jechać?