Wpisujesz „aborcja”, wyskakuje „adopcja”

edytowano 15 lutego w Otwarta (Wszyscy)
"Wpisujesz „aborcja”, wyskakuje „adopcja”. USA: rządowa strona o zdrowiu usuwa proaborcyjne treści

Amerykańska strona poświęcona tematyce zdrowia rządowej agencji CDC (Centra ds. Chorób i Zapobiegania) usunęła tysiące odniesień do haseł związanych tzw. zdrowiem LGBTQ +, różnorodności, równości i integracji.

Zamiast aborcji sugeruje wyszukanie… adopcji. – Zobaczyłem to dzisiaj i łzy spłynęły mi po twarzy – napisał na platformie X chrześcijański muzyk Sean Feucht.
(...)
Jezebel, lewicowa strona internetowa dla kobiet, stwierdziła, że posunięcie CDC jest alarmujące. Witryna CDC złowieszczo przekierowuje wyszukiwanie aborcji do adopcji – głosi nagłówek na stronie Jezebel." :astonished:
Więcej: https://www.hli.org.pl/pl/news-pl/11813-wpisujesz-aborcja-wyskakuje-adopcja-usa-rzadowa-strona-o-zdrowiu-usuwa-proaborcyjne-tresci

Komentarz

• To chyba dobrze
    Czasem w sytuacji podbramkowej nawet przez myśl nie przeszło, że dziecko można oddać do kochających nowych rodziców
  • Moim zdaniem proste, a bardzo pomysłowe.
    Podziękował(a) 2jan_u Ojejuna
  • edytowano 23 lutego
    Jak szukałem jak * dziecko na plannedparenthood jak się mieszka w Texasie, to odległości są takie, że bardziej opłaca się urodzić. Musk tłumaczył że załatwiają to na poziomie stanowym, żeby nie przegrać wyborów krajowych. Bardzo chytrze.

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik