rekolekcje liturgiczne dominikanie

Jak wyżej. Trafiłam na zaproszenie na te rekolekcje, są dla rodzin, weekend,marzec. Bardzo bym chciała. Czy ktoś był rok temu?

Komentarz

• @agnieszkamama, Wy pewnie myślicie o tych w Wielkopolsce? Bo widzę, że są dwa miejsca.
    Podziękował(a) 1agnieszkamama
  • Wybieracie się @agnieszkamama? Bo w sumie zachęciłaś nas ;)
  • Ja bym bardzo chciała! Jak dzieci będą zdrowe i uda się zapisać. Boję się,że wypełnię formularz i będzie zobj,że brak miejsc.
    Ps tak, wielkopolskie
  • Jak z Piotrkiem Pałką to polecam w ciemno!
  • Chyba nie,jest dwóch ojców podanych na dwa terminy. Żaden się tak nie nazywa
  • My w tym momencie wróciliśmy z koncertu kolęd Voce Angeli pod przewodnictwem Piotra Pałki. Chyba,że jest jeszcze jakiś inny Piotr Pałka ale myślę, że to ten :)
  • Dziś Voce u Was kolędowalo, @Rejczel , wiec to ten Piotr. Mój ulubiony dyrygent.
    Podziękował(a) 2agnieszkamama Rejczel
  • Rozśpiewał dzisiaj cały kościół ludzi, to jest tak sympatyczny, skromny, rozmodlony człowiek, że aż chce się podejść uścisnąć mu reke. Koncertowali u nas przed Zesłaniem Ducha Sw. Wspaniałe przezycie. Taki znajomy, którego Piotr Pałka jest sąsiadem przez płot zorganizował spotkanie i sprowadził ich do nas.
  • Ale świat jest mały :)
  • Piotrek był przez kilka lat chórmistrzem w Krakowiakach, i potem ściągał nad do Voce Ja w Voce byłam 2-3 lata, mam tam dużo dobrych znajomych. :)
  • Super :) My z mężem też mamy zaproszenie ale logistycznie jest to na razie trudne więc zaangażowaliśmy się u siebie. A śpiewaliśmy pod batutą Piotra Pałki w 2002 podczas ostatniej wizyty Ojca Sw, pod oknem papieskim przy Franciszkanskiej :)
  • Dajcie znać jak będą jakie warsztaty weekendowe może się razem zbierzemy :)
  • edytowano stycznia 2023
    @Rejczel, znaczy się za Jana Pawła II, bo ostatnia wizyta Ojca świętego to była całkiem niedawno :).
    Ja na próby przy pielgrzymce Benedykta XVI w 2006 się załapałam, ale na śpiewanie na Błoniach miałam za małe dziecko. Tzn. wtedy tak mi się wydawało, bo pierwsze było. Dziś butlę by dostał i tyle.
  • Ja śpiewałam w 2002 na rakowicach ale z chórem uczelnianym.
    ryjek007 powiedział(a):

Jak z Piotrkiem Pałką to polecam w ciemno!

No proszę, moja córka była w orkiestrze na muzykolekcjach z PP w ub. roku. Baaardzo dobrze o nim mówi. I też, że w ciemno można jak z nim.
  • @Bambidu, bo to jest bardzo dobry, autentycznie pobożny, bardzo pracowity i bardzo zdolny człowiek. I to się czuje :).
    Śpiewając pod różnymi dyrygentami - Piotr potrafił z naszej folk-grupy wyciągnąć takie brzmienia i dźwięki, że nie wiedzieliśmy, iż takie potrafimy.

Dodatkowo - skromny i rodzinny.
  • Mąż się zgodził, będę próbowała nas zapisać. @OlaOdPawla a Wy?
    Zapisałam nas,wpłaciłam zadatek .. bardzo bym chciała,by ten wyjazd doszedł do skutku,kto może niech nas omodli w tej sprawie.
    Podziękował(a) 1mamababcia
  • Krótkie wspomnienie. To były moje pierwsze rekolekcje wyjazdowe z dziećmi. Dziwnie mi było na początku,bo jestem przyzwyczajona samotnie się rekolekcjonowac. Ale- rekolekcje faktycznie liturgiczne, w rytmie brewiarza. Kilka konferencji. Dużo modlitwy,więc nawet gdy musisz z czegoś zrezygnować,bo kładziesz dzieci,bo karmisz,bo coś tam,i tak się na coś " załapiesz".
  • To ja jeszcze takie piękne wspomnienie poznańskie...

Podziękował(a) 2Rejczel Wela
  • agnieszkamama powiedział(a):

Krótkie wspomnienie. To były moje pierwsze rekolekcje wyjazdowe z dziećmi. Dziwnie mi było na początku,bo jestem przyzwyczajona samotnie się rekolekcjonowac. Ale- rekolekcje faktycznie liturgiczne, w rytmie brewiarza. Kilka konferencji. Dużo modlitwy,więc nawet gdy musisz z czegoś zrezygnować,bo kładziesz dzieci,bo karmisz,bo coś tam,i tak się na coś " załapiesz".

@agnieszkamama a jak dzieci się odnalazły?
  • OlaOdPawla powiedział(a):

agnieszkamama powiedział(a):

Krótkie wspomnienie. To były moje pierwsze rekolekcje wyjazdowe z dziećmi. Dziwnie mi było na początku,bo jestem przyzwyczajona samotnie się rekolekcjonowac. Ale- rekolekcje faktycznie liturgiczne, w rytmie brewiarza. Kilka konferencji. Dużo modlitwy,więc nawet gdy musisz z czegoś zrezygnować,bo kładziesz dzieci,bo karmisz,bo coś tam,i tak się na coś " załapiesz".

@agnieszkamama a jak dzieci się odnalazły?
    Bardzo różnie. Antonina, niecałe 5, super. Na pierwszych zajęciach dla dzieci zajrzałam,siedziała u siostry prowadzącej na kolanach B)
    Zosia 7, w sumie dobrze, Marysia 4 klasa źle się czuła, ale ona generalnie,okazuje się, jest introwertyk do kwadratu, twierdzi,że boi się nowych ludzi,hałasu, ogólnie ja orzerazaxwizja np. spotkań w grupie . Spoko,chodziła na co chciała.
    Podziękował(a) 1OlaOdPawla

Zostaw komentarz

PogrubionyKursywaPrzekreślenieLista numerowanaLista nieuporządkowana
Emoji
Attach file
Attach image
Wyrównaj do lewejWyśrodkujWyrównaj do prawejPrzełącz widok HTMLPrzełącz pełna stronaPrzełącz światła
Upuść obraz/plik